Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Delta Cargo en Virgin Atlantic Cargo verhuizen naar speciaal gebouwde faciliteit in Londen Heathrow

VK: Nieuw magazijn verdubbelt de bestaande vrachtimpact van luchtvaartmaatschappijen

Virgin Atlantic Cargo en Delta Cargo zullen hun intrek nemen in de nieuwe, speciaal gebouwde dnata City East, de meest geavanceerde vrachtfaciliteit van London Heathrow. De verhuizing ondersteunt de groeiende vrachtactiviteit van de luchtvaartmaatschappijen, versterkt hun trans-Atlantische samenwerking voor klanten en maakt de positie van de joint venture op de Britse markt toekomstbestendig door de omvang van hun vrachtimpact op de luchthaven te verdubbelen.

De vrachtactiviteiten van Virgin en Delta zijn sinds juni 2016 in het Verenigd Koninkrijk samengevoegd. Ze delen vrachtfaciliteiten op belangrijke Amerikaanse luchthavens, met name Atlanta, Boston, Miami, New York, Orlando en Washington-Dulles, met als doel een verbeterd klantenaanbod aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te creëren.

De verhuizing naar de nieuwe faciliteit - gepland voor de tweede helft van 2019 - zal uiteindelijk de omvang van de vrachtactiviteit van Virgin en Delta op Heathrow vergroten tot 335.000 vierkante meter en zal klanten laten profiteren van een grotere automatisering en snellere afhandelingstijden voor vrachtwagens en vracht.

De speciaal gebouwde faciliteit biedt het hoogste niveau van service, veiligheid en automatisering. In het magazijn zullen investeringen in technologie het personeel in staat stellen om de goederenstroom efficiënt te beheren met behulp van handheld-apparatuur, terwijl het ETV-systeem met dubbele treinen de opslagmogelijkheid van pallets en containers zal verhogen tot 245 posities. Vrachtwagens van klanten die in de vestiging aankomen, zullen profiteren van een nieuw deurbeheersysteem, dat chauffeurs in staat stelt om bij aankomst het papierwerk in het poortgebouw af te ronden zonder hun voertuigen te verlaten en vervolgens onmiddellijk aan een van de 18 vrachtdeuren van de vestiging te worden toegewezen.

De nieuwe locatie zal ook verdere voordelen bieden voor klanten die Virgin Atlantic Cargo en Delta Cargo kiezen voor het verplaatsen van temperatuursgecontroleerde gezondheidszorgproducten en biowetenschappelijke producten, evenals een speciale zone voor bederfelijke goederen en een uitgebreid AVI-centrum voor levende dieren.

Tania Boyes, directeur van Cargo Operations bij Virgin Atlantic: "De verhuizing naar dnata City East is voor ons en onze joint venture met Delta Cargo een belangrijke ontwikkeling. Het zal niet alleen onze capaciteit op Heathrow verdubbelen en ruimte bieden om te groeien, het versterkt ook ons streven om gemakkelijker zaken te doen, nieuwe technologieën en automatisering te gebruiken om onze klantenervaring te vereenvoudigen en te verbeteren en om gebruik te maken van onze partnerschappen. In een tijd waarin Virgin Atlantic recordvolumes bereikt, geeft dit ons een platform voor groei op lange termijn. We willen ook de vooruitziende blik van dnata erkennen en de samenwerking om dit mogelijk te maken."

Rafael Figueroa, Delta Cargo's Managing Director - Operations and Customer Experience, voegde hieraan toe: "Deze state-of-the-art faciliteit zal de klant in de voorhoede plaatsen met verbeterde faciliteiten en innovatieve technologische oplossingen en biedt Delta Cargo en Virgin Atlantic Cargo een goede positionering voor toekomstige groei in deze belangrijke markt."

Gary Morgan, CEO van dnata in het Verenigd Koninkrijk, verklaarde: "De relatie van dnata met Virgin Atlantic Cargo gaat al meer dan 30 jaar terug en is onlangs nog versterkt door de joint venture van Virgin met Delta Cargo. Als partner zijn we verheugd om de groei van beide luchtvaartmaatschappijen te ondersteunen door niet alleen te investeren in deze gloednieuwe faciliteit, maar ook door hun innovatieve gebruik van nieuwe technologieën te stimuleren zodat de efficiëntie en voordelen de klanten bereiken. Dnata City East biedt ons de mogelijkheid om een faciliteit te ontwerpen die is afgestemd op de langetermijnambities van Virgin en Delta binnen de groeiende Heathrow-omgeving."

For more information:
Delta Cargo
www.deltacargo.com

Publicatiedatum: