Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De markt voor fuchsia's is stabiel maar er is ruimte voor groei"

"De markt voor fuchsia's is stabiel, maar er is ruimte voor groei", zegt Jürgen von den Driesch van Brandkamp. "Ik weet zeker dat met juiste variëteiten het aandeel hangplanten in de markt kan groeien zonder dat het rechtop groeiende segment marktaandeel verliest." Met dit in gedachten besloot deze Duitse plantenkwekerij de Jollies Fuchsia-lijn uit te breiden met nieuwe typen hangplanten. Op de IPM Essen, die volgende week wordt gehouden, zullen deze nieuwe variëteiten worden getoond. Daarnaast worden ook de snij- en potchrysanten gepresenteerd.


Het team van Brandkamp op de IFTF 2018 in Vijfhuizen. Van links naar rechts: Andre Elijzen, Jürgen von den Driesch, Hubert Brandkamp en Lars van de Water.

Stap voor stap
Kwekers werken constant aan het verbeteren van de eigenschappen van de fuchsia-variëteiten. Brandkamp heeft ook vele jaren gewerkt aan het verbeteren van hun assortiment. Zo heeft het bewerkstelligd dat de plant de hele zomer lang kan bloeien (Jollies Fuchsia Line). De laatste jaren richten ze zich op het stap voor stap uitbouwen van deze lijnen.

Brandkamp fuchsia's in de productiekas

Fuchsia hangplanten
Brandkamp klaar om de nieuwe fuchsia-variëteiten uit hun Jollies-lijn te laten zien. Ongeveer 25 procent van de markt voor fuchsia-stekken in Noord-Europa bestaat uit hangende variëteiten en ook ongeveer 25 procent van de totale fuchsiastekkenverkoop van Brandkamp zit in dit assortiment. "We zijn dus verantwoordelijk voor een groot deel van de stekken die door de telers worden aangekocht en verbeteringen zijn daarom van groot belang."

Jollies Trailing Florac

De nieuwe variëteiten in de Jollies-lijn daarom naar verwachting door de telers worden verwelkomd. "Bij elke Jollies-variëteit vervangen we een oudere variëteit en op deze manier verbeteren we het assortiment."

Jollies Trailing Grenoble

Dus met deze verbeteringen heeft Von den Driesch hoge verwachtingen voor de toekomst van fuchsia's. "De markt voor fuchsia's is stabiel, maar er is ruimte voor groei en ik ben ervan overtuigd dat met goede variëteiten het aantal op de markt kan groeien zonder dat het traditionele (staande) segment marktaandeel verliest."

Jollies Trialing Versailles

Populariteit kruipende variëteiten 
De hangplanten zijn populair in centraal- en Noord-Europa, legt Von den Driesch uit. "Ongeveer 25 procent van de markt voor Fuchsia-stekken is een hangplant, in het zuiden is het niet meer dan 10 procent."

Zie meer van Brandkamp op de IPM Essen
Op de IPM Essen, die van 22 tot 25 januari in Essen wordt gehouden, zullen de nieuwe Jolies Fuchsia-variëteiten van Brandkamp te zien zijn. Maar meer zal worden gepresenteerd door het bedrijf. "We zijn er zeker van dat we de vele bezoekers uit landen over de hele wereld interessant nieuws kunnen laten zien en we zijn blij hen daar te ontmoeten", zegt Hubert Brandkamp, ​​de eigenaar van het bedrijf. De Brandkamp stand zal weer in het midden van Hal 2 te vinden zijn, op de gebruikelijke plaats (Stand 2C31).

Met de klok mee: Colombo-serie, Lasha, Pemba Mix (canari, rood, wit)

En er zullen niet alleen fuchsia's te zien zijn, maar een compleet overzicht van het assortiment van Brandkamp. Van het assortiment van chrysanten presenteren ze de gesneden variëteiten uit de Colombo-serie en de nieuwe Lhasa met hun zeer goede winterprestaties. "Hetzelfde gaat op voor de potseries Pemba."


Kibo en Bransmart Mix (wit, paars, oranje).

En "het zout in de soep", glimlacht Brandkamp, ​​zal ook worden gepresenteerd. "We gebruiken deze grote tentoonstelling om in contact te komen met veel telers om hen bijvoorbeeld te informeren over Kibo - de nieuwe sneeuwwitte bolvormige chrysanthemum - en de Bransmart-serie - de nieuwe in oktober bloeiende Multiflora-familie met een perfecte vorm en perfect voor mixen (wat belangrijk is voor Zuid-Europa). "We hebben zoveel geluk dat we ze nu kunnen aanbieden na jaren van intensief kweken", aldus Von den Driesch.

Is er nog meer te zien? "Ja, maar dat zal ik nu niet verklappen, want dan zal er geen verrassing zijn", zegt Brandkamp. "Dus nog een reden om ons te bezoeken."

Voor meer informatie:

Brandkamp
Jürgen von den Driesch
Email: v.d.driesch@brandkamp.de
Phone: +49 (0) 228/33 08 75
Fax: +49 (0) 228/33 47 00
Mobile: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de
Publicatiedatum: