Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Resultaten Plantpeddler Poinsettia Variety Day 2018

Plantpeddler, een bedrijf dat gelegen is in Cresco, Iowa, heeft een proef uitgevoerd met meer dan 125 commerciële en nog niet uitgebrachte poinsettia variëteiten. De Variety Day werd op 6 december gehouden en hierbij waren vertegenwoordigers van alle grote veredelaars, tussenpersonen en telers aanwezig.

Mike Gooder, voorzitter van Plantpeddler: “We zijn trots dat we genetica mogen laten zien onder Noord-Amerikaanse groeiomstandigheden. Het is belangrijk om een productieproef te houden voor poinsettia's om zo de industrie en onze telers te laten zien hoe variëteiten het doen in echte kasomstandigheden waar lage temperaturen en lichtniveaus normaal zijn tijdens de productie."

De genetica die gepresenteerd werd, waren geleverd door Beekenkamp, Dummen Orange ‐ Ecke en Red Fox, Rinehart Poinsettias, Selecta, Suntory, en Syngenta. Plantpeddler heeft een vergunning van alle vertegenwoordigde veredelaars en is trots op het feit dat ze een 'one-stop shop'  voor alle vooraanstaande poinsettia lijnen zijn. "We zijn zeer toegewijd aan het doen van proeven, als onderdeel van onze leiderschapspositie in poinsettia's," zo zei Mike over waarom Plantpeddler de poinsettia proef uitvoert.  

De geteste variëteiten werden op slechts korte afstand van de bekende commerciële variëteiten geteeld en onder dezelfde omstandigheden. Het weer in het Noord-midwesten van de VS speelde ook een rol in de resultaten van dit jaar. De temperatuur vanaf de plantdatum tot aan het begin van de bloeiperiode was gemiddeld, net als het licht. Tijdens de laatste groeiperiode lagen de temperaturen echter onder het gemiddelde en was ook het lichtniveau lager. Op slechts zes dagen van 20 oktober tot aan de proef lag het lichtniveau op 200+ mmol, en sinds 6 november lag het niveau geen enkele dag boven de 125+ mmol. De reactie van de planten op deze omgevingsfactoren verschilde, maar deze factoren bleken weinig effect te hebben op de best presterende variëteiten.

De aanwezigen konden cijfers van 1 t/3 geven voor de "Beste rode variëteit" en "Best niet-rode variëteit". De resultaten waren als volgt:


Syngenta - Mirage Red

Selecta - Christmas Beauty Princess

Plantpeddler wil alle veredelaars bedanken die deze proef mogelijk hebben gemaakt. Markeer voor nu alvast het volgende Plantpeddler Poinsettia Variety Day evenement in je agenda, dat plaatsvindt op 5 december 2019. Het Plantpeddler’s Variety Day proefevenement voor eenjarige planten vindt plaats op 2 augustus 2019. 

Voor meer informatie:
Plantpeddler
530 Second Avenue SW
Cresco, IA 52136
T: 800.827.1654
F: 563.547.5792
[email protected]
www.plantpeddler.com

Publicatiedatum: