Gebr. de Mooij Transport gaat op in De Wit Transport

Tholen – Na een intensieve samenwerking die al januari 2018 startte, zal Gebr. de Mooij transport uit Rijnsburg per 1 januari 2019 volledig opgaan in De Wit Transport. De activiteiten van beide familiebedrijven sluiten goed op elkaar aan. “Door deze overname zijn wij uitgebreid in vervoer van groenten en fruit én in staat ons geconditioneerd transport naar Frankrijk nog beter te organiseren”, vertelt Jord de Wit, van De Wit Transport. “Omdat we al een jaar intensief samenwerken, zullen klanten weinig merken van de overname. Vertrouwde contacten met planners en chauffeurs zullen blijven bestaan”, vult Cees de Mooij van Gebrs. De Mooij aan. Inmiddels is de planning vanuit Rijnsburg verplaatst naar Breda.

Achter de schermen wijzigt wel het een en ander. De Wit Transport neemt ook de activiteiten van Van der Luyt transport in Oegstgeest over en centraliseert de op- en overslagactiviteiten bij Van der Luyt. De consolidatie van de drie bedrijven biedt veel voordelen. “Het geconditioneerd vervoeren vergt natuurlijk de nodige kennis, zorg en snelheid. We kunnen efficiënter werken door de activiteiten van de drie bedrijven ineen te schuiven. Ook is het personeel bij ons in dienst gekomen waardoor we beschikken over een goed samenwerkend enthousiast en ervaren team van planners en chauffeurs”, vertelt Jord.

Jord en Cees poseren bij een foto met de lange historie in transport van Gebrs. de Mooij

Naast vervoer van andere goederen vervoert logistiek dienstverlener De Wit Transport dagelijks bloemen, planten, groenten en fruit richting o.a. Parijs, Noord- en Zuid-Frankrijk, de Italiaanse bloemenrivièra, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Jord: “We beschikken over een wagenpark van 100 koelwagens en door de inzet van dubbel bemande auto’s leveren wij goederen snel in goede staat op de plek van bestemming.”

Brexit
Over de komende Brexit maakt De Wit Transport zich niet al te druk. “We volgen de ontwikkelingen op de voet natuurlijk maar voorbereidingen kunnen we niet treffen omdat het nog altijd alle kanten op gaan. Gelukkig hebben we door de overnames kunnen groeien en zijn daardoor een sterkere pion geworden. Misschien dat een no-deal zelfs kansen biedt. Omdat we op Zwitserland rijden, zijn we bekend met export naar derde landen en de complexe douaneaangifte bij het verlaten of doorvoeren van goederen uit en door de Europese Unie.”

Gele hesjes
De acties van de gele hesjes zijn op dit moment een groter punt van zorg. De transporten lopen tot nu toe gelukkig weinig vertragingen op, vertelt Jord maar het bedrijf kreeg eind november te maken met een ernstig incident. “Eén van onze chauffeurs kwam terecht in een blokkade-actie bij Feluy. Demonstranten legden blokken hout tussen de wielen van de oplegger, onze chauffeur kon geen kant op. Er werd geslagen op de auto, met hout gegooid, de situatie werd steeds grimmiger en liep compleet uit de hand. Wij hebben hem geadviseerd in zijn cabine te blijven. Op een gegeven moment arriveerde de Belgische ME die blijkbaar de opdracht had om de blokkade te breken. Met waterkanonnen probeerden ze de demonstranten weg te drijven, die op hun beurt met vuurwerk gingen gooien en dingen in brand probeerden te steken. De pantserwagen van de ME is een aantal keer tegen onze truck opgebotst om hem aan de kant te schuiven. Ook enkele andere trucks werden door pantserwagen aan de kant geschoven. Het is ons nog niet bekend, waarom er op deze manier gehandeld is. Gelukkig is onze collega weer veilig thuis en hij wordt overstelpt met reacties van collega’s en collega-Frankrijkrijders, die het verschrikkelijk vinden wat er is gebeurd. Ook ontvangen wij vele telefoontjes en e-mails met veel woorden van steun. Dit helpt ons allemaal in het verwerken van deze vreselijke gebeurtenis. We zijn trots op onze collega’s hoe ze hiermee omgaan en met elkaar verwerken”, besluit Jord.

Voor meer informatie
De Wit Transport Breda
Hans de Mooij
IABC 5214
4814 RA Breda
T:088-6653371
floranoord@dewittransport.nl   

De Wit Transport
Jord de Wit
1e Loosterweg 30
2182 BM Hillegom
T: 088-6653300
j.dewit@dewittransport.nl
www.dewittransport.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven