Anthurium volop in de picture op Margriet Winterfair

Vrijdag 23 november 2018 is de Margriet Winterfair in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch van start gegaan. Anthuriumkwekers geven er dit jaar volop acte de présence onder meer tijdens de continue modeshow van Mart Visser op een draaiende catwalk en diverse bloemdecoraties in het Margriet Huis. De meeste aandacht gaat uit naar de demonstraties en anthuriumworkshops onder leiding van bloemstyliste Sarah Dikker. In het openingsweekend van de winterfair zijn deze massaal bezocht.

Veelzijdigheid
Claudia Broch namens de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars: “De Margriet Winterfair is een prachtig podium om de veelzijdigheid en prachtige kleuren van anthurium te tonen. We bieden de bezoekers volop inspiratie om met anthurium extra sfeer in huis te halen, ook tijdens de wintermaanden. Bovendien willen we laten zien dat anthurium zowel een sterke snijbloem als kamerplant is waar je lang van kunt genieten.” Tijdens de dagelijkse workshops kunnen bezoekers zelf een bloemenkrans met snijanthurium maken. Sarah Dikker: “Het is heel leuk om met anthurium aan de slag te gaan. En als ik de enthousiaste reacties van de mensen mag geloven, staat in elk interieur weer vol met anthurium. Zeker als ik ze vertel dat de bloemen met gemak drie weken mooi blijven.” De workshops worden afgewisseld met demonstraties waarbij Sarah Dikker de potanthurium op hydroponie laat zien: de plant met wortelkluit en zonder potgrond op water. Sarah: “Het is een oude techniek die tegenwoordig weer helemaal terug is. Een heel eenvoudige en verrassende presentatie!”

Live-verslag
Een sfeerimpressie en live verslag van de Margriet Winterfair is dagelijks te volgen via onder meer Instagram @anthuriuminfo. De achttiende editie van de winterfair duurt tot en met donderdag 29 november 2018. In totaal worden meer dan 70.000 bezoekers uit heel Nederland verwacht in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

bron: Stichting Promotie Anthurium 
Fotocredit: Anthuriuminfo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven