marktanalyse SDF

Aandeel digitaal verkoop bloemen en planten blijft stijgen

De verkoop via digitale kanalen is voor kwekers van sierteeltproducten nog nooit zo belangrijk geweest. In de maand september was het aantal digitale transacties 20% hoger dan het jaar ervoor. Steeds vaker wordt digitaal gekoppeld met kopers, die daarmee direct inzicht hebben in de beschikbare voorraad op de kwekerij. Volgens Codema SDF heeft de groei 3 oorzaken: toenemende directe handel, toenemende digitalisering en VMP wordt steeds toegankelijker.

Directe handel
Realtime digitaal verkopen breekt nu ook door bij potplantenkwekers. Zij koppelen direct met belangrijke handelspartners. Voorheen was het met name voor snijbloemenkwekers interessant om realtime inzicht te geven in het aanbod en zo vers mogelijk te kunnen leveren. Tegenwoordig is dit ook voor potplanten van toenemend belang.

Toenemende digitalisering
In de meeste gevallen wordt 1 op 1 gekoppeld aan systemen van de koper. In een toenemend aantal gevallen wordt een platform gebruikt waarmee met 1 koppeling een veelvoud aan kopers kan worden bereikt. De reden hiervan is de opkomst van platforms als Floranti, ClockOnline, Blueroots en New Green market. Tot slot wordt verwacht dat het aantal kwekers dat ‘digitaal’ gaat nog verder toeneemt bij de uitrol van Floriday.

VMP wordt steeds toegankelijker
Digitaal zaken doen met VMP is niet alleen bereikbaar voor de grotere en innovatie kwekers en kopers, maar is door de gehele sector geaccepteerd. Dit zorgt ervoor dat steeds meer kwekers en kopers de mogelijkheid benutten om digitaal aanbod te verzenden en ontvangen vanuit hun systeem. Het is veel gemakkelijker geworden om aan te sluiten op andere systemen. Dit maakt het gebruik eenvoudig en bespaart kosten.

Voordelen Codema SDF
SDF werkt samen met alle partijen in de keten zodat gebruikers van de software optimaal kunnen koppelen met iedereen waarmee ze samen willen werken. SDF concurreert niet met nieuwe platforms als bijvoorbeeld Floriday, Blueroots of Floranti maar zoekt juist de aansluiting. Dit geeft u als kweker de vrijheid om aan te bieden waar u dit wilt.

Het voordeel van SDF VMP is dat aanbod optimaal zichtbaar is en niet voor elk platform apart hoeft te worden bijgehouden. Met 1 druk op de knop is uw aanbod gedeeld met klanten en geplaatste orders tellen realtime af van het door u beschikbaar gestelde aantal. Alle orders komen vervolgens direct in uw ordersysteem. Het gemak waarmee dit werkt is ongeëvenaard.


Voor meer informatie:
Codema Systems Group
Pieter Zwinkels
T: 06 126 670 35
E: pzwinkels@sdf.nl
www.codema.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven