Suykens met het hoofd al bij het voorjaar

Tholen - De moerplanten van Niagara Petunia serie en Flowersun Verbena serie staan op, waarmee de voorbereidingen voor de lente van 2019 bij Suykens Gustaaf al in volle gang zijn.

Bijzonder is dat beide handelsmerken al 18 jaar in Frankrijk en Zwitserland op de markt zijn. "Sinds 2000 is er een samenwerking met veredelaar Gilbert Bruchlen en zoeken we samen naar nieuwe soorten en kleuren", vertelt Gustaaf. "De moederplanten zijn op twee locaties opgezet, een in Frankrijk in de Elzas en een op het eigen bedrijf in Lochristi, België.

"Sinds 2000 zijn we gestart in België om deze soorten te verkopen en verder uit te breiden naar andere landen in Europa. Twee jaar geleden hebben is de gehele genetica van Niagara en Flowersun van ons, en nu zetten we elk jaar ruim 60 variëteiten op de markt"

Binnen de ruim 45 soorten Niagara Petunia zijn er 4 typen te onderscheiden: Classic, -Charm, -Ekinox en Tentation. "Deze petunia soorten bloeien zeer rijk, in een breed pallet aan kleuren. Hierbij geven ze een prima tuinprestatie en zijn ze zeer geschikt voor aanplantingen voor gemeente en stadsbeplanting. Alle soorten zijn geschikt voor pot, hangpotten en container productie."

Onder de ongeveer 15 soorten Verbena Flowersun onderscheidt men twee typen, Nuit en Sun. En veel wat geldt voor de Niagara, geldt ook voor de Verbena. "Deze Verbena soorten geven de eveneens de gehele zomer een goede tuinprestatie en zijn eveneens geschikt voor pot en hangpotten, containers en bloemperken. Wat betreft dat laatste zijn de planten zeer geschikt voor voor aanplanting door en voor gemeenten en steden."

Vanaf het voorjaar zijn deze soorten in volle productie en kunnen deze aangeboden worden als onbewortelde, bewortelde en halfwasplanten.

Bedrijf in de verkoop
Gustaaf Suykens doet zijn tuinbouwbedrijf in de verkoop. Het bedrijf beslaat een kleine twee hectare verdeeld over vijf verschillende kweekruimtes. Er is voor 9000m2 aan roltafels opgesteld. De verschillende ruimtes zijn allen voorzien van scherm- en energiedoek, van assimilatiebelichting, van water- en sproeibomen, en allemaal computergestuurd. Ook beschikt het bedrijf over 3 watersilo’s, een degelijk gasverwarmingssysteem en zijn er twee loodsen. Last but not least gaat het typische Finse woonhuis mee over naar de nieuwe eigenaar. Voor meer informatie klikt u hier.

 

Voor meer informatie:
Gustaaf Suykens
Hoogstraat 4
B 9080 Beervelde
T: 0032 475 259 259
E: gustaaf@suykens.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven