nieuwe schooljaar van start gestart

Een miljoen rozen voor Moskou

Voor de start van het nieuwe schooljaar heeft rozenkwekerij Podosinky zo'n 1 miljoen extra rozen aan Moskou geleverd. Het betreft ongeveer 20 rozenvariëteiten die over de duur van een aantal dagen verkocht zijn, vertelt de minister van Landbouw en Voeding in de regio Moskou, Andrey Razin.

"Voor alle kwekers in de omtrek is de eerste schooldag een belangrijke dag. Ze hebben miljoenen tulpen, hyacinten, lelies en narcissen gekweekt", benadrukt de heer Razin.

Het kassencomplex Podosinky is gelegen in het Dmitrovsk-gebied binnen de agglomeratie van Moskou. Rozen worden er in verschillende lengtes gekweekt op een oppervlakte van 9 hectare, waarbij gebruik wordt gemaakt van Nederlandse technologie.

"Lokale bloemen uit Moskou hebben het voordeel dat ze vers zijn en dat de weg van producent naar consument kort is", aldus Razin op.

Volgens de minister zijn er vijf bedrijven die bloemen kweken in het stadsgebied van Moskou. Naast het kassencomplex Podosinky zijn dit het Yegoryevsk kassencomplex, LLC Mosrosa-, Ramensk-kassen en СJSC Agrarnoe. De gezamenlijke productiecapaciteit bedraagt 35 hectare.

Podosinky produceerde vorig jaar in totaal 23 miljoen bloemen. Het aantal stelen dat door deze vijf kwekers gezamenlijk geproduceerd werd, was ongeveer 50 miljoen stelen.

Bron: 360tv.ru

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven