Zuid-Afrikaanse Protea wint aan populariteit

De West-Kaap in Zuid-Afrika is een van de mooiste plekken ter wereld, met een eigen unieke fauna en flora. In Mosselbay, een stad in het hart van de West-Kaap, is de nieuwe kwekerij & handelsbedrijf Bay Flora een van de spelers die zich heeft toegelegd op soorten die alleen daar te vinden zijn. “We zijn in januari begonnen, dus we zijn nog echt een nieuweling op de markt," vertelt Anna-Mart Halderman. "Het begon allemaal als een passie. Passie voor de prachtige flora en fauna van de West-Kaap, en passie voor ons prachtige land en om een verschil te maken. Wij telen Protea's (suikerbos) en fynbos, planten die alleen in deze regio voorkomen." 

Protea Cynavoides (koningsprotea)

“De vraag naar Protea's, Erica's en Greens groeit continue. Dat komt omdat deze planten lang meegaan en uniek zijn", meent Anna-Mart. De meest populaire bloem onder de inheemse soorten is toch de Protea. "Alle variëteiten van deze bloem vinden gretig aftrek en ze worden gebruikt voor allerlei gelegenheden. De Erica's en Greens, zoals de Erica Deliciosa, Ruby Berzelia, Paleacea of Abrotanoides, worden vaak in boeketten gebruikt.


Protea Pink Ice

“Het idee achter Bay Flora is dat men maar hoeft te mailen om alles te weten te komen over de producten uit de West-Kaap. We hebben het grootste assortiment Protea's, Greens en Erica's opstaan, en als we het niet hebben zorgen we ervoor dat we het vinden."


Protea Red Rex

Bay Flora exporteert hun producten naar Europa, de VS en Azië. "Nederland is een belangrijke importeur van onze producten, en Miami in de VS ook. In Azië zijn China en Singapore onze grootste afnemers. Daarnaast werken we zeer nauw samen met andere producenten. Onze belangrijkste producent van Greens en Erica's heeft onlangs het areaal Berzelia's met 200 hectare uitgebreid, en deze planten beginnen nu te bloeien."

Voor meer informatie:
Anna-Mart Halderman
Bay Flora
anna-mart@bay-flora.co.za
www.bay-flora.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven