Kenia: zonnepanelen leveren 50% energie rozenteler

Rozenkweker Rift Valley Roses kan door middel van zonne-energie aan bijna 50% van hun elektriciteitsbehoeften voldoen. De kosten voor het opzetten van dit zonne-energieproject op het 22 hectare grote teeltbedrijf zijn €94.000 en zullen gefinancierd worden door middel van het crowdfunding platform ecoligo.investments. Dit in Berlijn gevestigde platform zal het projecten managen.


Rift Valley Roses.
 
75 kWp zonne-energie
Er worden twee systemen aangelegd die een totale capaciteit van 75 kWp aan zonne-elektriciteit aan het bedrijf gaan leveren. De systemen worden geïnstalleerd door het lokale installatiebedrijf Harmonic Systems en de zonne-energie die hiermee wordt opgewekt zal worden gebruikt voor waterpompen, koelkamers en kantoorgebouwen. De eerste fase heeft een capaciteit van 50 kWp en zal geïnstalleerd worden op het bestaande verpakkingsgebouw. In de tweede fase wordt de capaciteit met 25 kWp verhoogd en deze panelen worden op een nieuw te bouwen verpakkingsgebouw geplaatst.
 
50% van de energiebehoefte
Gebaseerd op het verbruik van vorige jaren zal Rift Valley Roses met de zonne-energie aan meer dan 50% van de energiebehoefte van kunnen voldoen. "'s Nachts of op bewolkte dagen, wanneer niet genoeg zonne-energie wordt geproduceerd, zal het bedrijf 'gewone' energie moeten blijven gebruiken," zo staat op de website van ecoligo.investments. Daarnaast zal dankzij de zonne-energie jaarlijks gemiddeld ook nog 68,18 ton CO2 bespaard worden. 

Investeerders
De benodigde financiering is €94.000 zal bijeengebracht worden via het ecoligo.investments platform middels crowdfunding. De investeerders in dit project krijgen over een periode van acht jaar 5,5% rente over hun investering. De minimale investering ligt op €500.
 
Derde zonne-energie project op Keniaans bloemenbedrijf
Rift Valley Roses is het derde zonne-energie project op een Keniaans bedrijf dat via ecoligo.investments gefinancierd wordt. "Dit laat zien dat deze industrie een pionier is in het gebruik van hernieuwbare energie. Deze trend is uitstekend nieuws en maakt teeltbedrijven duurzamer, zowel economisch als voor het milieu, wat ook gewaardeerd wordt door internationale kopers. We kijken uit naar de uitvoering van dit project en hopen op verdere verspreiding van deze trend," vertelt Markus Schwaninger, financieel directeur van ecoligo GmbH. 

Voor meer informatie:
ecoligo GmbH
EUREF Campus 7
10829 Berlijn
Duitsland
E-mail: hello@ecoligo.com
www.ecoligo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven