Twee miljard liter water Delfland binnengelaten tegen droogte

Dat het Hoogheemraadschap van Delfland water afvoert als het regent, dat is wel bekend. Als dat niet gebeurt, kun je in grote delen van de regio niet wonen. Dat het Hoogheemraadschap ook water binnen laat -deze maand al bijna 2 miljard liter- is veel minder bekend. Toch is dat ook heel belangrijk, onder andere om de glastuinbouw van voldoende zoet water te kunnen voorzien.

Hoewel de zomer pas net begonnen is, is het al lange tijd droog. Zo nu en dan een hoosbui lost die droogte niet direct op. Sinds het begin van de lente heeft het Hoogheemraadschap daarom vanuit het Brielse Meer miljarden liters water binnengehaald. Als de droogte lang aanhoudt, kan Delfland ook water binnenlaten via andere routes. "Voldoende zoet water van goede kwaliteit is heel belangrijk voor de land- en tuinbouw, de waterkwaliteit in onze sloten, vaarten en (zwem-) plassen en voor al wat leeft. Ook is het aanhouden van het juiste waterpeil van belang voor de stevigheid van droogtegevoelige dijken en kades."

Circulair
Delfland werkt ook aan het beter benutten van duurzame zoetwaterbronnen in eigen gebied. "Zo onderzoeken we of wij water dat wij hebben schoongemaakt op onze afvalwaterzuiveringen geschikt kunnen maken voor hergebruik. Tot die tijd laten wij water binnen én zijn wij blij dat bijvoorbeeld glastuinbouwondernemers het water in hun bedrijf zoveel mogelijk hergebruiken."

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven