Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
retail op de koffie bij Wageningen UR

Exoten in Bleiswijkse kassen

Kas als Apotheek ontwikkelt nieuwe verdienmodellen voor de glastuinbouw en lost knelpunten in de teelt op. De eerste focus van het programma was inhoudsstoffen (Food Ingredients), maar de teelt van exotische vruchten in Nederlandse kassen is ook een optie.

Nederlandse telers staan als betrouwbare partners voor de retail bekend. De sourcing van onze tomaten, paprika’s, bloemen en planten verloopt heel goed. Maar diezelfde retailers zien tegelijkertijd dat met de aanvoer van exotische producten regelmatig tal van problemen zijn die ze zelf niet kunnen oplossen: beschermingsmiddelen, te weinig, te veel, verkeerde maatvoering, niet voldoende eetrijp, enz.
Nieuwe markt: Exoten telen in Nederland

Vandaar dat retailers in gesprek zijn met telers en Wageningen University & Research om uit te zoeken of tropische producten in Nederland kunnen worden geteeld. Het teeltrecept wordt daarbij door Wageningen ontwikkeld, terwijl de telers gaan fine tunen en opschalen. Samen met de partners worden de businessmodellen opgesteld.

bron: Wageningen UR
Publicatiedatum: