Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: De natuurbranden door de ogen van bloementelers

De dreiging van natuurbranden is voor bloementeeltbedrijven in Californië bijna voorbij. Voor bloementelers en anderen in de agrisector was het een ervaring die ze niet snel zullen vergeten - en die ze uiteraard hopen nooit weer mee te hoeven maken. Hoewel de brandweer nu nog bezig is met de laatste bluswerkzaamheden in het gebied rond Carpinteria lijkt de Thomas natuurbrand bloementeeltbedrijven meest met rust te hebben gelaten. Verplichte evacuatie heeft het moeilijk gemaakt om bij de bedrijven te komen en het dagelijks oogsten van bloemen door te laten gaan, maar de verwachting is dat deze maatregelen snel opgeheven zullen worden. 

En toch moet niet onderschat worden wat de bloementelers hebben gezien, gehoord en gevoeld tijdens deze branden - de ergste natuurbranden in de geschiedenis van de staat Californië. Hier is een van deze ervaringen: Dani Hahn van Rose Story Farm in Carpinteria deelde haar verhaal op Instagram. Ze plaatste foto's van de 25 werknemers, allen vrouwen, die om 02.30 uur 's nachts gezamenlijk de vlammen te lijf gingen en zo het bedrijf wisten te redden. Ook deelde ze haar zorgen over het mogelijke verlies van het 150 jaar oude historische huis bij het bedrijf. Ze bedankt daarnaast de brandweerlieden - waarvan sommige op het dak stonden om te blussen - voor hun inzet. Op een gegeven moment waren er maar liefst 50 brandweerlieden, acht brandweerauto's en drie bulldozers bezig met het blussen van de steeds dichterbij komende vlammen. “Het is tegelijkertijd fascinerend en doodeng," vertelt Hahn. En de nasleep - "Die voelt alsof je omhoog kijkt en je op de maan bent."

Hahn verloor tijdens de branden een rij met ongeveer 200 rozenplanten, maar het bedrijf is weer open en ze zijn alweer bezig met het verhandelen van rozen. Wat Hahn het meest voelt, is een enorme dankbaarheid.
Publicatiedatum: