Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
George Scott, Scott's Nursery:

"Canada: "Traditionele kerstster verkoopt nog steeds het best"

Het in New Brunswick gevestigde Scott's Nursery verzorgt nu al een maand kerststerrenorders. Volgens mede-eigenaar George Scott is de vraag stabiel en verwacht hij dat de komende weken het volume nog zal toenemen. "De cijfers stijgen meestal vlak voor kerst.” De afgelopen jaren is er volgens Scott ook vraag geweest naar de gekleurde rassen en grotere maten, maar het traditionele rood in de traditionele potgrootte van 6 inch (ongeveer 15 cm) verkoopt nog steeds het best.Scott's Nursery kweekt verscheidene perkplanten, potplanten, seizoensgewassen, voorjaarsbollen, meerjarige planten, hangmanden en meer in hun kas van ruim 2 hectare in Lincoln. Voor de eindejaarsfeestdagen gebruiken ze ongeveer 2000 m2 van de kas om kerststerren te kweken. "In Canada is het de meest verkochte plant voor het kerstseizoen." Scott's Nursery verkoopt de kerststerren vooral aan de provincies van de Maritimes.

Meer kleuren
Naast de traditionele rode kerststerren kweekt Scott ook witte, roze en tweekleurige variëteiten. En dit jaar hebben ze een nieuwe kleur toegevoegd: goud. Volgens Scott is de vraag naar kleuren de afgelopen jaren gestegen. "Vroeger verkochten we alleen rode variëteiten. Toen we gekleurde variëteiten begonnen te leveren, zagen we de vraag naar deze kleuren toenemen. Mensen vinden het leuk om een kerstster te kopen die bij hun meubilair past.” De rode variëteiten zijn echter nog steeds verreweg het populairst. "Ongeveer 60 procent van de kerststerren die we kweken is rood."

Grotere potmaten
Mensen willen dus nog steeds vooral de traditionele kleur, maar hoe zit het met de traditionele maat? Scott's Nursery kweekt kerststerren in potgroottes tussen 6 en 10 inch (15-25 cm). De kleinere grootte is de traditionele, maar Scott ziet een toenemende vraag naar de grotere maten. "De kerststerren in de 10 inch potgrootte zijn echte cadeaus omdat ze veel bloemen hebben. De kerststerren in potten van 6 inch zijn echter nog steeds het populairst. Ze passen beter op een keuken- of eettafel."

Wat is de volgende stap?
Tot kerstavond zullen ze kerststerren verkopen. "Na Kerstmis zullen we onze paaslelies uit de koeling halen en onze stekkenproductie voor lentebloemen weer oppakken voor onszelf en enkele andere kwekers."

Voor meer informatie
Scott's Nursery
George Scott
Email: george@scottsnursery.nb.ca
www.scotts-nursery.ca
Publicatiedatum: