Uit de voorlopige aanmeldingen voor de HortiContact Tour (20 en 21 februari 2018) blijkt dat internationale telers over de hele wereld weer afreizen naar Nederland om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw. In de afgelopen periode ontving de organisatie inschrijvingen van internationale telers uit India, Engeland, Verenigde Staten, Pakistan, Polen en Oostenrijk. Er zijn nog plekken beschikbaar om deel te nemen aan deze 2-daagse excursie.De HortiContact Tour wordt voor het tweede jaar op rij aangeboden door de organisatie van vakbeurs HortiContact (20 t/m 22 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van sponsoren (Grodan, Svensson, KUBO, BioBest, Mardenkro, HortiMaX en Priva) is deelname aan de HortiContact Tour gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen.

Het programma van de 2-daagse excursie bestaat uit een Praktijkdag en een Seminar- en Beursdag. Op dag 1 (20 februari 2018) brengen de deelnemers in de ochtend een bezoek aan Tomatenteler Lands in Maasdijk en aan het belangrijkste innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector, World Horti Centre in Honselersdijk. In de middag volgen twee praktijkbezoeken naar De Lier. Hier worden Pottenbewerker SV.CO en Rooskweker Fransen Roses bezocht. Beide bedrijven nemen de bezoekers mee langs de nieuwste ontwikkelingen in hun markt.

Seminar- & Beursdagen
Dag 2 speelt zich af in Gorinchem. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research presentaties: Leo Marcelis (hoogleraar tuinbouw en productfysiologie) over licht en LED-verlichting, Gerben Messelink (onderzoeker) over 'Integrated Pest Management', Anne Elings (wetenschappelijke gewasfysiologie) over ontwikkeling van middelbare technologie tot hightech in broeikasproductie en Frank Kempkes (onderzoeker) over klimaat en energiebesparing. In de middag kan vanaf 13.00 uur een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact, met gemiddeld ruim 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde ontmoetingsbeurs voor de glastuinbouw in Nederland.

Meer informatie/aanmelding
Kent u telers in uw internationale zakennetwerk voor wie deze tour interessant is? Verwijs hen voor meer info naar www.horticontacttour.nl.