De Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017 werd gewonnen door Vossebeld – cultuur- en civiele techniek. De tweede prijs ging naar Nolina Kwekerijen en de derde naar Aldo – Natuurlijk Tomaat. Nolina Kwekerijen won ook de publieksprijs. De prijzen werden bekend gemaakt door Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland.

Arbeidsomstandigheden, verzuimbegeleiding; deze bedrijven hebben het op orde. Ze zijn bezig met volgende stappen. De vraag die je bij alle bedrijven steeds weer tegenkomt is: hoe maak ik mijn mensen mede-eigenaar van wat er in mijn bedrijf gebeurt? Van taakgericht naar mensgericht werken, dat is de beweging. Het devies dat je bij al deze bedrijven tussen de regels doorleest is: je kunt het als ondernemer niet alleen, geef mensen daarom de ruimte om zich te ontwikkelen.

Alle vijf hebben een duidelijke visie: hier staan we voor, daar willen we naartoe en ze betrekken hun medewerkers daarbij. Zoals Goof Rijndorp van Bras Fijnaard het zo treffend verwoordt: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” En kiezen voor je mensen kan ook betekenen dat je – onder werktijd – iets extra’s voor ze doet, zoals Nolina kwekerijen die dat laat zien met de inzet van de chiropractor. Of dat je ze, zoals bij Vossebeld, een volwaardige opleiding aanbiedt, ook als de medewerkers al ‘op leeftijd’ zijn.

Lees verder bij Kas groeit