Gerd Berghs is een duurzame gerberakweker: “De rust en ruimte die wij nemen om de gerbera’s te kweken, leveren sterke, grote en prachtige bloemen op.” De kleurrijke gerbera’s komen in een speciale verpakking, wat het breken van de stelen voorkomt.

Gerd Berghs heeft 22 soorten in de kas in het Duitse Straelen. “We nemen hier wat meer ruimte om elke plant te kweken, ze staan wat verder uit elkaar. Daardoor is elke bloem wat groter en sterker dan andere gerbera’s.” De bloemen werken niet alleen goed in boeketten, maar kunnen ook goed als blikvanger in ander bloemwerk worden gebruikt.Afzetmarkt
De wereld verandert snel, de online verkoop speelt een steeds grotere rol. Gerd: “Ik wil weten hoe mijn soorten het beste aansluiten bij de behoeftes van bloemisten. De Duitse markt is me zeker niet vreemd, maar wereldwijd heb ik dat inzicht niet. FleuraMetz ondersteunt me daarbij, dat vind ik erg prettig. Ik kan me concentreren op mijn product, Roel en Theo kijken hoe deze gerbera’s het beste kunnen worden aangeboden.”

Samenwerking
Roel en Theo zijn inkopers bij FleuraMetz. Roel Haenen werkt vanuit Duitsland, Theo de Lange vanuit Nederland. Roel: “Deze Preferred Supplier heeft schitterende gerbera’s. De meeste kwekers zitten rond de Nederlandse veilingen. Voor Gerd geldt dat niet.” Het ‘Deutsche Gärtnerware” op de verpakking is een aanduiding dat het een echt Duits product betreft. Roel: “Duitse klanten vinden het steeds belangrijker om van authentieke, Duitse kwekers te kopen.”Door de snelle samenwerking met Theo in Nederland en Gerd als Local Hero kan Roel snel schakelen. “En vooral de versheid waarborgen.” Roel en Theo bewaken de afzetstroom, de kwaliteit van het product en doen suggesties. Theo: “We hebben bijvoorbeeld veel overleg gehad over de manier van presenteren. Het karton, de Diamond-verpakking (DMD), waarin we de bloemen nu aanbieden, beschermt de zwaardere bloemkoppen tegen het knakken.”Zonder verduistering
Gerd: ”Dit soort overleg maakt het zo’n prettige samenwerking. Het contact is direct en persoonlijk.” Het meest opmerkelijk aan deze Preferred Supplier? De natuur is de baas. Gerd: “De kassen verduisteren we niet, de natuur bepaalt de hoeveelheid licht. Dat zorgt voor sterke, natuurlijke bloemen.” De manier van kweken heeft hem een van de Local Heroes gemaakt van de Duitse bloemensector. Roel: “Dat is een echt kwaliteitskenmerk, de Duitse klant is erg kritisch op het product.” Nu kan elke klant van FleuraMetz de verschillende soorten van Gerd Berghs in de webshop ontdekken.Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com