De Royal FloraHolland Dutch Tulip Award wordt toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie in 2017. In de categorie snijbloemen is de eerste prijs voor de Lilium Roselily serie. In de categorie kamerplanten is de eerste prijs voor Philodendron ‘ Little Hope’. In de categorie tuinplanten is de winnaar Campanula Ambella Intens Purple. De winnaar in de categorie concepten is Amazing World. In iedere categorie zijn drie prijswinnaars. De prijsuitreiking vond plaats onder grote belangstelling van kwekers, handel en vakpubliek tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio’s van Aalsmeer op 7 november aan de vooravond van de Trade Fair.


De winnaars van de Royal FloraHolland Dutch Tulip Award 2017
 
Het volledige overzicht van de prijswinnaars is als volgt.

Categorie snijbloemen
 • 1e prijs Lilium Roselily serie, J.A.&.J. Moerman CV, DE LIER
 • 2e prijs Allium Ampeloprasum 'Green Drops', Mts. Mellema-Versteeg te CREIL
 • 3e prijs Scabiosa Candy Scoop, Peles Zeev te KFAR CHAIM, Gidulei Mazal te TALMEY YOSEF Shahar te KFAR HESS (Israël) en Livewire Flowers Ltd te UITGEEST
De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs:
"Kleurvast. Sterk product en goede houdbaarheid. Vorm en kleur bijzonder. Een mooie aanvulling. Vernieuwend. Geen geur, geen meeldraden. Mooi product, lijkt wel op waterlelie. Super mooi!"

Categorie kamerplanten
 • 1e prijs Philodendron 'Little Hope' VDE plant BV te WOUBRUGGE en C.J.H. Heijnen te AMERICA
 • 2e prijs Rosa Imola van Nolina kwekerijen te WOUBRUGGE
 • 3e prijs is voor de Begonia Valentino Pink van J.&.P. ten Have BV te MAASLAND


De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs:
"Past bij huidige woontrend en is een aanwinst in het assortiment. Goede vervanging van Xanadu. Zeer sterk product. Trendy zijn de groene planten op dit moment."Categorie tuinplanten
 • 1e prijs: Campanula Ambella Intens Purple. Dit product wordt door meerdere aanvoerders van Royal FloraHolland aangevoerd. Dit zijn M.J. Vijverberg te MAASLAND, C.H.N. Endhoven te HONSELERSDIJK, OK Plant Beheer BV te NAALDWIJK, Firma P. van den Berg te DE LIER, Kuivenhoven Poeldijk VOF te POELDIJK, Kwekerij Bergcamp te De Lier en Kw. Montis Moerkapelle BV te MOERKAPELLE.
 • 2e prijs Agapanthus Summer Love Blue van kweker Nolina Kwekerijen BV te WOUBRUGGE
 • 3e prijs is voor de veelbelovende Petunia Nightsky! Aangevoerd bij RoyalFloraHolland door: A. Baas Potplantenkwekerij BV te ENS, VDH Plants / A. v.d. Harg te MADE, Islandplant BV te VIERPOLDERS, Hkw. Bruinen BV te HONSELERSDIJK, Kwekery André den Drijver te NAALDWIJK, van der Valk BV te NAALDWIJK en Boers Tuinbouw te 's-GRAVENZANDE
De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs:
"Deze Campanula is zeer kleurvast met een intense paarse kleur. Doet zijn naam eer aan. Heeft wel 1500 bloemen en knoppen. “Rijke” uitstraling. Lange doorbloeier!"

In de categorie Concepten had de jury een lastige taak. Er waren heel veel concepten met potentie.
 • De 1e prijs is gewonnen door van der Velde Waterplanten BV te Bleiswijk met het concept Amazingworld met de: Veggie World (edible plants), Water World (waterplants), Desert World (succulents), Swamp World (carnivorous plants).
 • De 2e prijs gaat naar ‘BBQ-hot&spicy’ van W&L Groenservice & Desch Plantpak te Teuge
 • De 3e prijs gaat naar het concept Liv in Wax van WBD bv te Voorhout.
De toelichting van de vakjury op de winnaar van de 1e prijs:
"Leuk voor kinderen. Zeer leerzaam. Een succesvol product voor alle leeftijden. Goede stimulans voor de jeugd om “groene” vingers te krijgen en te leren verzorgen. Zeer leuk ingesprongen op de jeugd, onze toekomstige klanten!"

Voor meer informatie:
www.royalfloraholland.com/Dutchtulipaward