Logico uit de Lier, de verkooporganisatie van verschillende orchideeënkwekers, is tijdens de Flora Holland Trade Fair voor het eerst aanwezig met haar vaste kwekers in één grote beursstand.

‘Het is gelukt de neuzen van onze kwekers dezelfde kant op te laten wijzen! En dat is belangrijk’, vertelt Arie Stolk, algemeen directeur bij Logico. ‘Binnen Logico is het voor de kwekers mogelijk van elkaar te profiteren. We bedienen immers veel verschillende soorten klanten. Van hoge volumes en laaggeprijsde planten voor bijvoorbeeld een aanbieding bij supermarkten tot en met zeer schaarse juweeltjes van planten voor high-end bloemisten. Wij zeggen vaak: “voor elke klant een plant”. Nu we met onze kwekers samen in één beursstand staan kunnen we goed laten zien wat we allemaal doen voor onze klanten en laten we met zo’n 20 voorbeelden van onze diensten zien wat de kracht van Logico is’.


Arie Stolk, Algemeen directeur

Arie Stolk vertelt: ‘wij horen vaak dat niet duidelijk is waar Logico nu eigenlijk voor staat. Wist je bijvoorbeeld dat de naam Logico afgeleid is van Logistiek Cameleon Orchidee? Iedereen in de handel kent Cameleon orchideeën. En daar is Logico uit ontstaan. Maar bij Logico doen wij veel meer dan alleen Cameleon orchideeën verkopen’, gaat Arie verder. ‘Inmiddels biedt Logico naast Cameleon ook andere merken aan, ontwikkelen wij concepten en private labels en denken wij mee over tafel-, en schapindeling. En doordat ook steeds meer andere kwekers hun weg vinden naar Logico om gebruik te maken van de expertise van onze verkoopafdeling en logistiek is het voor onze klanten mogelijk geworden altijd een oplossing te vinden voor elke orchideeënwens die ze hebben. En dat is precies wat we op de beurs gaan laten zien. Kom dus even langs deze week,’ glimlacht Arie uitnodigend.

De vaste kwekers van Logico zijn VG Orchids, Kwekerij Fransen Orchideeën, Bos Orchids, Kwekerij Zeurniet en Kwekerij Op Dreef. Maar Logico behartigt ook belangen van andere orchideeënkwekers en verkoopt ook andere tropische planten.


Voor meer informatie:
Logico
Zijtwende 19
2678 NL De Lier
D: 0174 612 709
F: 0174 612 727
www.logico.nu