Picknicken in de vrije natuur is misschien wel het leukste dat er is. Jammer alleen dat je vaak aangewezen bent op die praktische maar o zo lelijke en milieuvervuilende plastic wegwerpbordjes. Maar dat gaat veranderen, want de Duitse start-up Leaf Republic wil de wereld veroveren met wegwerpservies gemaakt van… bladeren!Palmbladeren uit India
De borden en bakjes van Leaf Republic worden gemaakt van duurzaam geproduceerde palmbladeren uit India. Daar worden de bladeren aan elkaar genaaid tot een soort matten om vervolgens in Duitsland in elkaar geperst te worden tot hippe groene borden en bakjes. Bij het proces worden geen chemicaliën of plastics gebruikt, de borden zijn dan ook volledig biologisch afbreekbaar.

Betere wereld
Met hun ‘uitvinding’ willen de oprichters van Leaf Republic een bijdrage leveren aan de oplossing voor het probleem van plasticafval. Door te laten zien dat er geld te verdienen valt aan duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar wegwerpservies, hopen ze dat ook grotere bedrijven zullen volgen.

Klik hier voor een video, waarin het productieproces wordt geïllustreerd.

bron: leaf-republic.com / 24/7Green