Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FreshCap brengt African Wildflowers dagelijks vanuit Kaapstad

FreshCap kweekt en levert Protea, Nutans Leucadendrons en Kaaps groen vanuit de prachtige omgeving van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. “We garanderen verse kwaliteit en lange houdbaarheid, maar hebben niet altijd direct contact met de bloemisten. Via FleuraMetz krijgen we de juiste feedback. Zonder deze terugkoppeling zitten we in ’t donker.”

Noud Visschers wil wegblijven van de massaproducten. “Een roos of gerbera kent iedereen wel, maar wat dat betreft is nog een wereld te winnen met Protea’s en bijvoorbeeld Nutans. Het is echt een uniek product, wat een groot verschil kan maken in het meest simpele boeket.”Geen gedobber

Alle bloemen van FreshCap gaan met het vliegtuig. Noud: “Dagelijks vliegen we vanuit Kaapstad de verse bloemen naar hun bestemming. De kwaliteit blijft hierdoor bijzonder hoog, het vaasleven lang. Wij kiezen bewust niet voor zeetransport want we vinden het zonde dat die bloemen weken op zee ronddobberen in plaats van stralend in bloemwerk staan.”De bloemen van FreshCap worden dagelijks ingevlogen, wat hen logistiek een sterke speler maakt. Piet: “Daardoor kunnen we continuïteit bieden en zorgen dat iedereen op elk gewenst moment zijn Protea’s en Nutans kan bestellen.”

Zuid-Afrika
Noud: “De verrassende uitstraling van deze producten komt mede door het gebied waar ze worden geteeld met zijn unieke combinatie van ligging, klimaat en specifieke grondsoorten.”FleuraMetz-inkoper Piet Ravensbergen. “De uitstraling is exotisch, daarnaast is het ook geen standaard product. Je kunt je er echt mee onderscheiden.”

Huiswerkklas
Niet alleen worden de producten volgens de richtlijnen van GlobalGAP gekweekt, ook krijgen de medewerkers en hun gezinnen ondersteuning. Noud: “We hebben in Zuid-Afrika een huiswerkklas opgericht, zodat kinderen na school met begeleiding hun huiswerkopdrachten kunnen maken. We willen zo bijdragen aan het verminderen van voortijdig schoolverlaten.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum: