De huidige FleuroStar-winnaar calibrachoa MiniFamous Double PinkTastic van Selecta one blijft de markt veroveren. Na het winnen van de begeerde Award als de noviteit met de grootste wow-factor op het verkooppunt, heeft deze tweekleurige calibrachoa nu ook de Britse People's Choice Award gewonnen als beste calibrachoa in een hanging basket. Elk jaar kiezen bezoekers van Wisley, een van de mooiste tuinen van de Royal Horticultural Society, hun favoriete nieuwe planten.

Sabatino Urzo, trials manager van de Royal Horticultural Society: "De People's Choice Award is een geweldige manier om het publiek te betrekken bij de trials van de RHS en is tevens een indicatie van wat de trends en voorkeuren zijn in beplantingen."

Sally van der Horst, algemeen secretaris Fleuroselect: "De keuze van het Britse publiek bevestigt de beslissing van de FleuroStar-jury. Ik ben zeer verheugd dat onze internationale groep van dertig experts uit de branche erin slaagt om in zo'n vroeg stadium feilloos de beste nieuwe veredelingsresultaten met een hoog commercieel potentieel aan te wijzen."


Fleuroselect-secretaris Sally van der Horst, geboren in Groot-Brittannië, met FleuroStar-winnaar PinkTastic in Wisley.

'Giant Deep Red' en 'Molotov Mixed'
Zinnia elegans 'Giant Deep Red' (Benary's Giant Series) en Zinnia elegans 'Molotov Mixed' van Burpee Europe waren de publieksfavorieten van de trial '2017, het Jaar van de Zinnia'. Voor die proefbeplanting, opgezet door Fleuroselect in samenwerking met RHS Wisley, zijn meer dan 140 variëteiten gebruikt. De trial van het Jaar van de Zinnia volgt op de proefbeplantingen van '2015, het Jaar van de Zonnebloem' en '2016, het Jaar van de Cosmos'. Alle variëteiten daarvoor werden geleverd door Fleuroselect-leden. De experts van de RHS-comités zullen binnenkort gaan bepalen welke zinniavariëteiten de beste tuinplanten zijn en in aanmerking komen voor een RHS Award of Garden Merit (AGM).


Zinnia elegans ‘Giant Deep Red’ (Benary’s Giant Series) en Zinnia elegans ‘Molotov Mixed’ - Foto: RHS, Joanna Kossack

Voor meer informatie:
Fleuroselect
E: info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com