In zijn huis in Nairobi is de Keniaanse bloemenkweker Bunty Shah om het leven gekomen. Bunty was eigenaar van de rozenkwekerij Bloomingdale Roses. Hij kwam om het leven door politiekogels.


Bunty Shah in januari 2017 (bron foto: PortalFlora)

Bunty was de zoon van een bekende Keniaanse zakenman, Vipin Shah. De zaak krijgt veel aandacht in de media daar, zeker nu de politie spreekt van een uitermate treurige samenloop van omstandigheden. De Keniaanse politie betrad de compound waar Bunty met zijn gezin woonde vanwege aanwijzingen over een wapendepot aldaar. Gewekt door de onrust en uit angst voor indringers heeft Bunty volgens hun verklaring twee maal in de lucht geschoten, waarna de politie met dodelijke afloop terugschoot. "Een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus een woordvoerder van de politie.

Bloomingdale Roses
Bloomingdale Roses is een grote kwekerij van 38 hectare in Timau, Kenia. De kwekerij ligt op de flanken van Mount Kenya op 2.450 meter hoogte. Het assortiment van de kwekerij bestaat uit twintig soorten rozen van diverse veredelaars wereldwijd.

Bunty laat een vrouw en een zoontje achter.