Tholen - De planten die in de gloednieuwe kas van The Arium opgekweekt worden, worden verkocht in het gloednieuwe tuincentrum van het bedrijf. Het Britse bedrijf vierde vorige week de opening van de nieuwe faciliteiten.

The Arium is gevestigd in Leeds, een stad in het noorden van Engeland. De oude kwekerij in de stad wordt gesloopt vanwege herstructurering en woningbouw in het gebied. Voor de ondernemers een mooie kans om het nieuwe tuincentrum efficiënter en moderner in te richten. De nieuwe faciliteiten zijn 19.000 m2 groot en omvat zowel een potplantenkwekerij als een tuincentrum en een café. De hele bouw is gecoördineerd en begeleid door Luiten Greenhouses / Saarlucon.

De kwekerij is uitgerust met twee grote silo's (300.000 liter water) om in de teelt gebruik te kunnen maken van regenwater. De kwekerij is opgedeeld in vier teeltzones van 3.456 m2 en dankzij deze verschillende zones kunnen er ook verschillende planten opgekweekt worden. Twee teeltzones zijn voorzien van kweektafels met speciale wateropvang. De kwekerij is bovendien uitgerust met een RW24 verspeenmachine van Urbinati.


Op dit moment staan de kassen vol met muurbloemen, viooltjes en primula's. Later komen er ook kruiden, groenten en zachtfruitplanten bij. Het bedrijf verwacht jaarlijks miljoenen planten van meer dan 500 verschillende rassen op te kweken.

De opgekweekte planten worden deels verkocht in het eigen tuincentrum, dat dagelijks geopend is. Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende partners gevonden via het initiatief regionale iniatiatief In Bloom. De planten uit de kas zullen terechtkomen in de parken, rotondes en bloemperken van de stad. Ook scholen en andere locaties in en rond de stad, als een café, een winkel of een speeltuin, worden ermee versierd.


Voor meer informatie:

Luiten Greenhouses b.v.
Kijckerweg 95
2678 AC De Lier
The Netherlands
Tel: +31 (0)174-624486
info@luiten-greenhouses.com
www.luiten-greenhouses.com

Saarlucon
Kijckerweg 95
2678 AC De Lier
The Netherlands
T : +31 (0)174 62 64 96
F : +31 (0)174 62 64 98
info@saarlucon.com
www.saarlucon.com