Tholen - In het Limburgse zitten vier gerberakwekers op een steenworp afstand van elkaar. Het kan niet anders of die kennen elkaar en zijn behalve concurrenten toch ook vooral collega's. Omdat zij nu met steeds grotere regelmaat steeds grotere orders te verwerken krijgen, ligt een samenwerking op dit vlak voor de hand. Deze is per heden geformaliseerd in de samenwerking 'The Gerbera House'. Voor de kwekers is dit vanaf nu hét aanspreekpunt voor handel en retail.

“Het betreft een samenwerking om de afzet samen te voegen”, verduidelijkt Eric Theunisen. Eric is een van de kwekers (Gerja Helden) en aanspreekpunt van The Gerbera House. "Iedere kwekerij binnen dit verband heeft zijn eigen specialiteiten, waardoor een klant niet alleen in een segment maar in het complete assortiment - gerbera, germini, bolvormige gerbera’s – bediend kan worden. Ook zal vanaf volgende week het aanbod van de individuele kwekers gezamenlijke op Flower Connect worden aangeboden."Logistiek

Omdat de heren kwekers - Gebroeders Weijs, Gerja Helden, Kwekerij Hesen en Vitafleur – vanuit het Westland of Aalsmeer bezien ver weg liggen, maar tegelijkertijd weer wel in een straal van 5 kilometer gegroepeerd liggen, is ook samenwerking op het gebied van de logistiek voor de hand liggend. Dit gebeurt dan ook al langer dan vandaag, maar zal, door voor de handel een gezicht te hebben, verder geïntensiveerd kunnen worden.

De nauwere samenwerking tussen de bedrijven gaat ervoor zorgen dat grotere partijen een offerte kan worden geboden. Behalve dat kan een intensiveren van de samenwerking bijdragen aan een (sowieso continu plaatsvindende ontwikkeling door de hele sector heen) betere waarborging van continuïteit en kwaliteit.

100 jaar ervaring
De leden vertegenwoordigen samen ruim 11 ha productie, die bij elkaar opgeteld bijna 100 jaar teeltervaring hebben. In het 'ontzorgen' van de klant kunnen zij tevens flink variëren in de verpakkingen waarin geleverd wordt en kunnen er desgewenst zelfs kant en klare boeketjes gemaakt worden.

Voor meer informatie:
The Gerbera House
Eric Theunisen
T: +31 (0)77 465 25 55
M: +31 (0)6 10 06 55 43
E: info@thegerberahouse.com
www.thegerberahouse.com