Het Noordwijkerhoutse bloembollenexportbedrijf Vandenberg-Verdegaal gaat zich vestigen op Bulb Trade Park. Het bedrijf heeft daarvoor een bedrijfskavel gekocht bij Greenport Ontwikkelingsmaatschappij. De bouw van de nieuwe vestiging zal nog dit jaar beginnen.

De huidige locatie van het bedrijf aan de Kerkstraat in Noordwijkerhout wordt herontwikkeld tot woningbouwlocatie. De plannen hiervoor zijn inmiddels gepresenteerd.


foto: Vandenberg-Verdegaal

Onno Zwart, directeur van GOM en William van den Berg, eigenaar van het bedrijf, zijn vanzelfsprekend blij met deze ontwikkeling. Het bedrijf past goed op Bulb Trade Park. Vandenberg-Verdegaal krijgt door de nieuwe vestiging mooie groeikansen en door de nieuwe woningbouw op de huidige locatie in de kern van Noordwijkerhout, zal ook daar de situatie verbeteren.

Vandenberg-Verdegaal is opgericht in 1860 en gespecialiseerd in de levering van zowel voorbehandelde als regulier behandelde bloembollen, bloembolgewassen en vaste planten aan professionele telers in de Verenigde Staten en Canada.

Greenport Ontwikkelingsmaatschappij zorgt er door ruimtelijke plannen en investeringen voor dat de Duin- en Bollenstreek mooier en economisch sterker wordt. Dat doet GOM onder meer door met grondeigenaren afspraken te maken over het slopen van verouderde en niet meer gebruikte opstallen, door de groei van Greenportondernemingen ruimtelijk mogelijk te maken en moderne vestigingslocaties te ontwikkelen, door het landschap te verbeteren en door nieuw, modern bollenteeltgebied te maken. Bulb Trade Park is één van de ontwikkelingslocaties van GOM.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Onno Zwart, directeur GOM, telefoonnummer: 0252 – 34 11 50

bron: GOM