Op donderdagmiddag 21 september vond om 16.00 uur de aftrap plaats van de eerste bijeenkomst van de studiegroep “Assortiment” vaste planten, die georganiseerd is vanuit de LTO cultuurgroep Vaste Planten. Een groep van 17 deelnemers was aanwezig.

De groep was te gast op de Vaste Planten kwekerij van Peter Heutinck te Borculo. Het bedrijf kenmerkt zich door een assortiment van maar liefst 6.000 verschillende soorten. De vaste planten worden zowel in de vollegrond geteeld als ook in potten op containervelden.Tijdens een uitgebreide rondgang over het bedrijf, werd de groep meegenomen door een zeer enthousiaste Peter Heutinck. Er werd uitvoerig stilgestaan en gediscussieerd over het assortiment dat Peter teelt, maar daarnaast kwamen ook teeltzaken aan de orde.

Na het eten verzorgde de bekende gastspreker en vaste plantenkweker Hans Kramer van de Hessenhof te Ede een presentatie. Als biologische kweker heeft hij maar liefst 7.000 soorten. Daarnaast staat Hans bekend als een kweker die een enorme assortimentskennis heeft. Aan de hand van een aantal bloeiende exclusieve vaste planten gaf hij zijn kijk op assortiment.Mocht u deel willen nemen aan de studiegroep, dan dient u zich snel op te geven: er is nog slechts plaats voor enkele mensen. De studiegroep "Duurzaamheid" vaste planten start in de tweede week van oktober. Voor meer foto’s van de bijeenkomst klikt u hier.

bron: LTO Nederland bomen en vaste planten