BOS Freesia weet dat het nauw luistert, het snijden van de freesia’s. Theun van den Bos: “De meeste kwekers snijden te rauw, dan krijg je geen mooie, volle bloemknoppen. We letten er sterk op dat we ze in het juiste stadium snijden.”

De kweker staat tussen het frisse groen van de piepjonge freesia’s. Hij is erg te spreken over de samenwerking met exporteur FleuraMetz: “Weet je wat het is? Ik wil weten waar ik aan toe ben. Het overleg met FleuraMetz is fair. Het is fijn als men je product op waarde weet te schatten.”

In de kas wordt op een duurzame manier geteeld. “We zijn ook MPS GAP gecertificeerd, dus we mogen ons oprecht duurzaam noemen!” aldus Theun.Bolletje vol leven
Bij binnenkomst van een nieuwe lading bollen kijkt de kweker de kwaliteit direct na. Ook FleuraMetz-inkoper Bart Dunki Jacobs kijkt mee. Hij is vol vertrouwen. “BOS Freesia heeft een groot volume maar elk bloemetje is van dezelfde kwaliteit. Dat maakt het heel betrouwbaar.”

Theun vouwt het bloembolletje open om te laten zien hoeveel leven er al in zo’n kleine bol zit. “En dat worden dus freesia’s in de meest schitterende kleuren! Ik weet dat bijna elke bloemist dit weet, maar voor de zekerheid: snijbloemenvoedsel is een pré, dan blijven ze veel langer mooi en heeft ook de consument profijt van een lang vaasleven.”Toekomstmuziek
In zijn kas wordt de temperatuur scherp in de gaten gehouden, omdat het veel verschil kan maken in het groeitempo. Bart: “Dat is prettig, want het maakt BOS Freesia flexibel. Ik kan goed sparren over een grote afname.” Theun: “Angst is een slechte raadgever. De samenwerking met partners als FleuraMetz zorgt voor betrokkenheid en inzicht. Dat is niet alleen voor ons, maar voor de hele keten prettiger.”Ook binnen het bedrijf is de ontwikkeling in volle gang. De speciale hoes die om de freesia’s zit, geeft het product een herkenbaar tintje. “Je ziet ze meteen bij de bestelling zitten!”

Theun betrekt ook de jonge generatie volop bij de processen. “We blijven ontwikkelen en groeien. Dat wil ik delen, ik wil ook de volgende generatie meenemen in de kweek van deze prachtige producten.”

For more information:
FleuraMetz
www.fleurametz.com