Tholen - De handel kan zich deze dagen weer op de herfst en de kerst komen oriënteren op de Autumn Fair. De informele beurs wordt door beide partijen - kwekers en klanten - goed gewaardeerd en gisteren was eigenlijk nergens een onvertogen woord te horen. Iedereen is weer terug van vakantie. De dagen worden korter en de handel valt, over het grote geheel genomen, niet tegen.

Klik hier voor de foto's


Van linksboven mee met de klok: Kees van Wijk, de voormalig rozen- maar sinds heel recent nieuwste orchideeënkweker van het land VW Orchids; een van de drie of vier Duitse kwekers op de beurs Lehei, dat, zoals de halve wereld, door Chinezen is gekocht; Johan Eveleens heeft een hele gave manier gevonden om zijn plantjes (succulenten, bodembedekkers) te presenteren en bij GlobePlant naast Vera Grootscholten een nieuw gezicht op de verkoop: Loes Linders

Tegelijkertijd en op dezelfde plaats was orchideeënkwekend Nederland bijna voltallig aanwezig op het Orchideeënplaza. Een karretje met planten en met z'n allen op een rijtje, het oogt misschien wat vreemd maar is een inmiddels beproefd concept om de kwekers en de exporteurs bij elkaar te brengen. De 2 of 3 kwekers die wat meer uit wilden pakken, stonden op de naastgelegen Autumn Fair.


De hoofdprijs van de Seasons Trade Fair, een waardebon t.w.v. €150 voor een diner bij een Spaans restaurant naar keuze, werd gisteren op de beurs uitgereikt. De gelukkige winnares is Britt van Zon van Hamiplant en werd uitgereikt door Bas Uithol van VDE Plant.

Klik hier voor de foto's