Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gewasbescherming is grootste zorg tuinders"

Op een onlangs gehouden gewasbijeenkomst bij Kwekerij Johan Boere voor zomerbloemen/heestertelers kwamen veel vragen los. Telers zijn dit jaar over het algemeen positief over de prijsvorming van hun gewassen, maar ze maken zich ook zorgen over gewasbescherming.

Zomerbloemen staan tegenwoordig weer goed in de belangstelling en zeker ook bij de bloemisten en boeketterieën, zoals bijvoorbeeld Bloomon.



Bij de rondgang over het bedrijf, dat een zeer divers sortiment heeft, kreeg men zicht op diverse mogelijkheden in de seizoenen.

Tijdens de bijeenkomst kwam gewasbescherming uitgebreid aan de orde. Er bestaat veel onduidelijkheid bij telers. Chemische gewasbeschermingstoepassingen zijn steeds minder beschikbaar. Ziekten zoals echte meeldauw, valse meeldauw en diverse andere schimmelziekten zijn steeds moeilijker te bestrijden. Ook roestbestrijding in Hypericum is zeer lastig. Plagen zoals trips, wantsen en cicaden hebben dezelfde problematiek. Weerbaar telen en geïntegreerde teelt zijn terreinen die steeds meer aandacht krijgen om de problemen voor de zijn.

PlantoSys die plantversterkende meststoffen fabriceert was aanwezig om daar over een toelichting te geven. Zij ontwikkelen meerdere producten om in verschillende teelten de planteigen afweer te versterken. Met bijvoorbeeld salicylzuur is het mogelijk het immuunsysteem van de plant te stimuleren.

Bij veel heestertelers bestaat onbegrip over het feit dat Daminozide geen algehele vrijstelling krijgt en de pot-/containerteelt wel. Is het zo bijna onmogelijk om de gewassen kwaliteitswaardig te telen.

bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: