De eerste Phalaenopsis zijn vorige week van een gloednieuwe lopende band gerold: de kers op de taart na 14 maanden hard werken. In deze periode heeft VW Orchids zich beziggehouden met de omschakeling naar een totaal andere teelt. Met jarenlange ervaring in rozen en de kennis en kunde op het gebied van orchideeƫn binnen de kwekersfamilie, besloot eigenaar Kees van Wijk verder te gaan in de phalaenopsis. Nu het bedrijf en de systemen staan en dat in combinatie met een treffende strategie en nieuwe huisstijl, is VW Orchids er klaar voor om de phalaenopsis markt te bestieren. Tijdens de Autumn Fair introduceert het bedrijf zich op stijlvolle manier in stand 5.15!
 
Phalaenopsis
Met meer dan 25 jaar ondernemerschap in de (familie)kwekerij heeft Kees van Wijk jarenlange ervaring opgedaan met de verschillende aspecten in de teelt van kwaliteitsproducten. VW Orchids concentreert zich op de beste rassen binnen het witte, grootbloemige aanbod van phalaenopsis. Hieruit wordt er geselecteerd op bloeiduur, taklengte en het aantal bloemen per plant. Door een gelimiteerd assortiment, waarbinnen alleen grootbloemige en witte soorten vallen, zijn alle variƫteiten jaarrond op ras verkrijgbaar. De hoofdrassen die door VW Orchids geteeld worden, zijn: Leeds, Ikaria, York en Pure Silk.


 
Introductie op Autumn Fair
Tijdens de Royal FloraHolland Autumn Fair van 13 en 14 september introduceert VW Orchids de nieuwe bedrijfsnaam en de geselecteerde grootbloemige phalaenopsis rassen. Daarnaast worden de komende weken diverse exporteurs bezocht om kennis te maken met VW Orchids en het assortiment. Pull Position begeleidt de introductie.
Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair van 8 t/m 10 november is VW Orchids wederom terug te vinden op de beursvloer in stand 27.5.
 
VW Orchids
VW Orchids is een moderne kwekerij in Nieuwaal met 3,5 ha, die sinds 2016 is ingericht op het telen van Phalaenopsis. Door te focussen op witte en grootbloemige Phalaenopsis in potmaat 12 cm, bewijst VW Orchids zich als de kwaliteitskweker op dit gebied.

Bron: Pull Position