Op woensdag 6 september is in Medellin, Colombia een handelsbezoek van start gegaan waarbij door 13 chrysantentelers, Flora Holland en Koppert Biological Systems de Colombiaanse chrysantenketen ‘van stek tot schap’ in kaart wordt gebracht. Het bezoek wordt georganiseerd door Dümmen Orange en Ideavelop.

Vooral het thema gewasbescherming staat tijdens het handelsbezoek in Medellin centraal, een thema waar samen met Koppert Biological Systems invulling aan gegeven wordt. IPM en vooral ook tripsbestrijding, de laatste jaren dé bottleneck in de Nederlandse teelt van chrysanten, wordt uitgebreid behandeld. Ook staat er een bedrijfsbezoek aan Capiro, winnaar van de ‘International Grower of the Year Awart 2016’, op het programma.Donderdagavond vertrekt het gezelschap naar Bogota om aldaar de concurrentiepositie onder de loep te nemen en ook de wijze waarop de Colombianen hun bedrijven en hun afzetketen organiseren. Bedrijven met honderden hectare kassen zoals Sunshine, Jardines de los Andes en Elite worden op vrijdag 8 september bezocht.

Aanstaande zaterdag vliegt de groep letterlijk achter de bloemen aan richting Miami. Natuurlijk op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten - orkaan Irma schijnt namelijk plannen te hebben om diezelfde kant op te gaan. In Florida wordt de aankomst en verwerking van de bloemen bekeken evenals de uiteindelijke verkoop aan de retail.

De Colombiaanse keten is aanzienlijk korter dan de Nederlandse. Wat zijn de consequenties daarvan en wat kunnen we ervan leren? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de ‘International Meet-Up Floriculture Miami’ waar ook lokale retailers en producenten uit de sierteelt aan zullen schuiven.

Voor de organisatie van deze Meet-Up wordt nauw samengewerkt met PMA en het Nederlandse Consulaat te Miami. Klik hier voor meer informatie over de sprekers en de thema’s.

De derde groep die aanwezig zal zijn bij deze Meet-Up, is een internationale groep phalaenopsis telers en toeleveranciers. Deze groep reist vervolgens door naar Guatemala om de officiële opening van Ter Laak AmericaS bij te wonen en bedrijven als Dümmen Orange, Holland Orchids en BeJo te bezoeken. Dit handelsbezoek en de ‘Meet-Up’ in Miami worden eveneens door Ideavelop georganiseerd.


Voor meer informatie:
Ideavelop
Ed Smit
M: +506 8841 8125
E: develop@ideavelop.biz