Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
open vanaf 7 september

'Let it Grow' opent tijdelijke Concept Store op Amsterdam CS

'Let it' Grow opent vanaf 7 september een nieuwe, tijdelijke winkel op Amsterdam CS. In de Let it Grow Concept Store ervaren bezoekers zelf hoe bloemen en planten hun leven in de stad aangenamer, gelukkiger en gezonder maken.

Futuroloog Jacintha Scheerder verkende voor Let it Grow de wetenschappelijk bewezen effecten van bloemen en planten. Daaruit zou o.a. blijken dat we elkaar meer vertrouwen door de geur van lavendel, dat de kleur van bloemen ervoor zorgt dat we een groter gevoel van hoop en blijdschap ervaren en dat het onderdompelen in groen de focus op de werkvloer aanzienlijk verhoogt.



Conceptstore
Let it Grow CS is van 7 september t/m 30 november 2017 te vinden in de Amstelpassage op Amsterdam Centraal Station. In de conceptstore kan men beleven hoe planten en bloemen hoop, vertrouwen en focus laten groeien. De bezoeker is onderdeel van Let it Grow’s nieuwste onderzoek naar de impact van groen op stadsbewoners. Kunstenaar Thomas Traum (o.a. Kenzo, Dekmantel) laat je de wetenschappelijke uitkomsten ervaren in een digitale natuurwereld en er zijn verschillende workshops te volgen.

Silke Tijkotte, oprichter van Let it Grow: “Na het succes van het incubatieprogramma en het Greenhouse Festival is Let it Grow CS een fantastische nieuwe stap voor Let it Grow. Het is niet zomaar een winkel, maar een plek waar we dagelijkse 60.000 passanten de positieve waarden van bloemen en planten laten ervaren. We bieden hen inspiratie om zelf focus, vertrouwen en hoop te laten groeien en door te geven aan anderen.”

Let it Grow CS is onderdeel van het pop-up concept Lil’ Amsterdam. Dit is een tijdelijke verzamelplek van kunst, cultuur en ondernemerschap in Amsterdam Centraal.

Kijk voor meer informatie op www.letitgrow.org
Publicatiedatum: