Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse bloemenexport 8% hoger in eerste semester

De Colombiaanse vereniging van bloemenexporteurs Asocolflores meldt dat de omvang van de bloemenexport de eerste helft van het jaar 8% hoger was en 3,5% in volume steeg ten opzichte van vorig jaar.

Van de 90 landen waar Colombia bloemen naar exporteert verbeterde de export het meest naar de VS en Japan. De Colombiaanse bloemenverkoop op eerstgenoemde steeg met 9% in waarde en met 19% in volume op de tweede.

De totale Colombiaanse export bedroeg $785 miljoen, wat vooral veroorzaakt werd door een toename van het tonnage dat naar de VS (99.000) en Japan (4323) werd geëxporteerd. Die groei is respectievelijk 2000 en 600 ton.

Anjers behielden hierbij hun leidende positie. In de VS steeg de waarde met 7,4% en het volume met 3,3% in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Chrysanten vertoonden echter de grootste groei gedurende deze periode en stegen met meer dan 100% in zowel waarde als volume.

Regionale feiten
De meest uit Cundinamarca geëxporteerde bloem is de roos met een marktaandeel van 29%. Chrysanten worden vooral uit Antioquia geëxporteerd, met een aandeel van 33,8%. De bloemenexport uit Cundinamarca bedroeg 80,5% van het totaal.

Bron: La República
Publicatiedatum: