Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voetjes van de vloer in de daglichtkas

"Een innovatief dak kan niet zonder een innovatieve ondergrond"

Nog een paar weken en dan gaat ErfGoed aan de slag bij Ter Laak Orchids in Wateringen. Op zichzelf genomen natuurlijk geen nieuws, ware het niet dat hier gaat om een van de meest innovatieve kassen van Nederland. Het is de zogenaamde DaglichtKas, een concept dat gebouwd wordt door Technokas uit De Lier.Maatschappelijk verantwoord
Enkele jaren geleden werd de eerste 4.000 vierkante meter DaglichtKas bij Ter Laak gebouwd. Daarmee waren ze de eerste gebruiker van dit unieke kasconcept. Voor de ondergrond kwamen ze bij ErfGoed uit.

De DaglichtKas zorgt ervoor dat er meer gebruik wordt gemaakt van natuurlijk licht en dat er warmte wordt geoogst. Daardoor wordt er maximaal energie bespaard en gaat de plantkwaliteit volgens Ter Laak sterk omhoog: “De resultaten zijn goed. We produceren betere plant- en wortelkwaliteit, sterker gewas en een snellere doorstroming naar de volgende teeltfase. Daarnaast realiseren we een energiebesparing van zo’n 50%.”

Inmiddels heeft het bedrijf ervoor gekozen om nog een DaglichtKas te laten bouwen. Dit keer met een oppervlakte van ruim vijf hectare. Opnieuw kiest Ter Laak voor een ErfGoedVloer.

Innovatief dak en innovatieve ondergrond
"Ik begrijp natuurlijk wel dat alle aandacht bij een dergelijk nieuwbouwproject vooral uitgaat naar alle innovaties bovenin de kas," aldus algemeen directeur Hugo Paans van ErfGoed. "Die zijn tenslotte heel erg zichtbaar en nieuw. Dat neemt echter niet weg dat ook de vloer een cruciale rol speelt als het gaat om de besparing van energie, water en meststoffen en om het creëren van de optimale teelt- en werkomstandigheden. Met andere woorden: een innovatief dak kan niet zonder een innovatieve ondergrond."

"Als ik bij klanten ben en laat zien hoe onze teeltvloeren zijn opgebouwd en welke voordelen dat met zich meebrengt, kom ik er weer eens achter hoe innovatief en toekomstgericht onze vloeren eigenlijk zijn. En ook dat het altijd maatwerk is. Zo hebben we bij Ter Laak een aantal betongoten in het ontwerp meegenomen om vuil en vet (van de bark) gemakkelijker op te vangen en te verwijderen."

Voor meer informatie:
ErfGoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
T +31 (0)79 593 38 00
h.paans@erfgoed.nl
www.erfgoed.nl
Publicatiedatum: