Vijf jaar geleden werd de innovatieve Roselily op de markt gebracht en nog steeds is deze stuifmeelloze lelie volop in ontwikkeling. De Roselily is exclusief verkrijgbaar bij twee kwekers, waaronder Decorum bloemenlid Moerman Lilium, die voor het grootste deel het nieuwste assortiment waarneemt. Decorum mag nu opnieuw twee nieuwe soorten Roselily aan het assortiment toevoegen.Roselily
De Roselily een aantal fijne en onderscheidende eigenschappen. Zodra de dubbele bloemen zich openen, lijken ze op rozen en waterlelies. En dan is ook te zien dat de Roselily geen stamper en meeldraden heeft. Hierdoor heb je geen last van het stuifmeel en heeft de Roselily een aangename, licht zoete geur.

Nieuwe range Roselily beschikbaar
De Roselily is nog steeds in ontwikkeling en er komt nog een grote hoeveelheid nieuwe kleuren en soorten aan. De komende jaren breidt Moerman Lilium het assortiment van de Roselily nog sterk uit. Jaap Moerman vertelt: “Ons huidige assortiment bestaat uit vier soorten Roselily, namelijk de Natalia, Isabella, Thalita en Carolina. Het assortiment hebben we aangevuld met de nieuwe Juanita en Tatsjana.” De zes soorten zijn vanaf nu tot de kerst beschikbaar.


Jaap Moerman - Moerman Lilium

Moerman Lilium
Sinds vijf jaar kweekt Decorum lid Moerman Lilium de snijvariant van de exclusieve Roselily. “Wij zagen op de diverse beurzen dat de fotogenieke Roselily zeer geliefd is bij designers en bloemisten. Toen ze broeiers zochten voor dit exclusieve product hebben wij ons meteen aangemeld”. Al jaren zoekt het bedrijf naar nieuwe soorten lelies. “Jaarlijks lopen we heel wat testkassen af om proeven te bekijken. Zelf testen we per jaar zo’n 30 á 40 rassen, waarvan we alleen de mooiste lelies selecteren. Teelttechnisch gezien zijn dit niet altijd de makkelijkste lelies, wat ons juist weer onderscheidt van andere leliekwekers”, aldus Jaap Moerman.

Exclusiviteit
Om de prachtige kwaliteit te waarborgen, mag alleen een kleine groep bestaande uit geselecteerde kwekers de Roselily kweken. Hiervan heeft Moerman Lilium het grootste aandeel. “Wij hebben 85% van de totaal beschikbare bollen. Zodra nieuwe kleuren beschikbaar zijn, mogen wij deze als eerste testen. De andere 15% van de beschikbare bollen wordt opgekweekt door andere kwekers”.

bron: Decorum