Op donderdag 22 juni jl. vond waarschijnlijk het ‘heetste’ marktbezoek van het jaar plaats in Limburg. Met niet minder dan 37 graden in de schaduw op dat moment de warmste plek in Nederland. Op uitnodiging van veredelaar Dekker Chrysanten bezocht een delegatie bestaande uit Royal FloraHolland, Enigma Flowers en J. van Vliet Bloemenexport een aantal chrysantenkwekers in Limburg. Er werd een bezoek gebracht aan Hendriks Baarlo, Janssen Maasbree Flowers en Gommans in Egchel.

Vanwege de afstand tot de veilingen in West-Nederland wordt deze regio niet vaak bezocht. Volstrekt ten onrechte, zo bleek tijdens het bezoek, dat door de kwekers zeer gewaardeerd werd.


De delegatie op bezoek bij Hendriks

Het bedrijf van de familie Hendriks bestaat al sinds midden jaren dertig van de vorige eeuw. Vanaf 1989 zijn Hans en Ruud de bedrijfsvoering over gaan nemen, waarbij zij zich de laatste 20 jaar hebben gespecialiseerd in de teelt van Santini. De afgelopen jaren wordt op 4,5 ha jaarrond Santini geteeld. In het seizoen loopt de teeltoppervlakte op naar 7,5 ha. Men teelt er Santini’s van Dekker Chrysanten, waaronder Whatsapp en een assortiment van Jeanny kleuren.

De aanwezige veilingmeester gaf tips over wanneer het product het beste voor de klok te zetten en kopers gaven hun specifieke wensen door aan de telers. In een tijd waarbij vrijwel alles telefonisch en via email wordt afgewikkeld, blijkt dat je elkaar toch af ten toe in de ogen moet kijken om tot de beste afspraken en resultaten te komen. Dit bezoek was daar een voorbeeld van.


Voor meer informatie:
Dekker Chrysanten
Julianaweg 6a
1711 RP Hensbroek
T: +31 (0) 226 45 60 60
F: +31 (0) 226 45 60 75
E: info@dekkerchrysanten.nl
www.dekkerchrysanten.com