Zhou Yue, algemeen directeur van The World of Flowers Co Ltd uit Guangdong, China, is ervan overtuigd dat Chinese kwekers en handelsbedrijven meer zouden moeten en kunnen profiteren van groeiende markten in de rest van de wereld. "De enorme bloemenmarkten in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Centraal-Azië en andere regio's die betrokken zijn bij het Chinese ‘Belt and Road Initiative’ bieden veel zakelijke kansen," meent Zhou. Het in 1998 opgerichte Guangdong Chencun is een bloemen- en plantenbedrijf dat productie en verkoop combineert met wetenschappelijk onderzoek.

Volgens Zou heeft Guangdong heeft al nauwe economische banden gelegd en geavanceerde lucht- en zeeroutes vastgesteld met de rest van de wereld. De provincie in het zuiden van China, die aan Hong Kong en Macao grenst, heeft een subtropisch klimaat en een flinke commerciële bloemen en plantensector. Het gebied is ook een van de grootste exporteurs van tuinbouwproducten.

"Bloemen uit Guangdong zijn van uitzonderlijke kwaliteit en concurrerend geprijsd," zegt Zhou. "We hebben hier een geavanceerde bloemen- en tuinplantensector ontwikkeld." Vorig jaar verdiende de provincie 26,86 miljoen dollar uit de export van bloemen en planten, een stijging van 11,5 procent ten opzichte van 2015.

Lees meer op Chinadaily.com.cn