Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ron van Oosten, Kwekerij Zijdezicht

Aster uit de herfst halen

Kwekerij Zijdezicht is in 2002 ontstaan door een samenwerking tussen Ron van Oosten en John Krijger. Beiden waren toen al meer dan tien jaar actief in het kweken van asters en chrysanten. Inkoper bij FleuraMetz Piet Ravensbergen bracht Ron onlangs een bezoek op één van de drie locaties. ‘Met Ron kan ik snel schakelen. In extreme gevallen, als ik een belangrijke bestelling pas laat doorkrijg, komt hij de asters gewoon zelf even brengen.’



Imago
De aster wordt nog steeds gezien als herfstbloeier, een imago waar de meeste kwekers vanaf willen. Ron: "Vroeger was dit misschien zo, maar vandaag de dag wordt het asterseizoen verlengd, door het gebruik van lampen in de kas. Doordat we het daglicht nabootsen kunnen we al begin april de eerste asters leveren."

Dorstige bloemen
Asters hebben extreem veel water nodig. Ron wijst op een aantal vazen met nieuwe soorten die op kweek staan. "Zeker als er meerdere asters in een vaas of boeket zijn verwerkt, moet je de vaas iedere dag even controleren. Wij zeggen altijd met een knipoog: ‘Ze lusten wel een bakkie!’ Ron adviseert daarom om asters en asterboeketten in glazen vazen te zetten. Zo kun je goed zien wanneer ze bijgevuld moeten worden.



Biologisch gekweekt
Kwekerij Zijdezicht gelooft in biologische bestrijding. "De weg die we een aantal jaar geleden waren ingeslagen - met chemische middelen - voelde niet goed. De resultaten waren zelfs slecht te noemen. Na een jaar testen, zijn we vanaf januari 2017 omgeschakeld naar hoofdzakelijk biologisch bestrijden." De Preferred Supplier gebruikt veel minder gewasbescherming. Ron bestrijdt het ongedierte onder andere met roofmijten. Met een geavanceerd apparaat worden de beestjes over de bloemen uitgestrooid. "We hebben in 2016 met proefvakken getest en hebben dat het eind van de winter uitgebouwd. Het blijft vooruit denken, maar ik sta volledig achter het product wat de deur uitgaat."


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum: