Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daktuinen voor Rotterdams ziekenhuis

De organisatie van de Rotterdamse Dakendagen heeft de Dakheld uitgereikt aan het Erasmus MC, voor z'n daktuinen.

De Dakheld is de prijs voor de meest innovatieve, verrassende en duurzame bijgedrag aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland. Het Erasmus MC ontvangt de Dakheld voor de aan te leggen twee grote daktuinen voor patiënten, medewerkers en bezoekers. In de nieuwbouw, ontworpen door EGM Architecten, gaat veel aandacht uit naar de 'healing environment'. De daktuinen, een ontwerp van Juurlink + Geluk landschapsarchitecten, geven daar invulling aan.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een groene omgeving of uitzicht op natuur herstel van patiënten bevordert. Dat effect wordt, als de tuinen in de loop van 2018 in gebruik zijn genomen, nader onderzocht. Bijzonder aan de daken van het Erasmus MC is dat ze ook toegankelijk zijn voor patiënten in bed. Daarnaast verwerken de tuinen overvloedige regen en dempen ze bij heet weer de ophoping van warmte in de stad.

De fondsenwervingscampagne van het Vriendenfonds van het Erasmus MC zamelt op dit moment geld in voor de inrichting van deze daktuinen. Deze is letterlijk een uithangbord voor het gebruik van daken, vindt de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. "Het opent de ogen van mensen voor de potentiële kwaliteiten van het gebruik van het daklandschap. We reiken hem dus uit aan zowel het Erasmus MC als het Vriendenfonds."

Liesbeth van Heel, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouw, is blij met de prijs. "Het is fijn dat de daktuinen op deze manier worden gewaardeerd. Ze zijn het slotakkoord van al onze inspanningen om voor patiënten, bezoekers en medewerkers een aangename omgeving te creëren."

Margot Bleeker, development director van het Erasmus MC Vriendenfonds: "Het is ongelooflijk hoe positief mensen zijn over de tuinen. Nu liggen ze er kaal bij. Maar als het ons lukt om de campagne tot een succes te maken, zullen ze er volgend jaar prachtig bij staan. We zijn onze donateurs ontzettend dankbaar."

Bron: Erasmus MC
Publicatiedatum: