Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeroen van der Meer

Cactus trekt zich niks aan van het weer

Tholen - Cactus is een hype, zo gonst het al een tijdje, en als dat zo is, dan moeten de kwekers dat merken. We vroegen het Jeroen van der Meer van de gelijknamige cactuskwekerij Van der Meer, die onlangs een nieuwe, 1 ha grote tuin heeft aangekocht.

“We mogen niet klagen”, heet het dan. Een eufemisme voor het gaat uitstekend. Zelf nu het zonnetje volop schijnt en je verwacht dat de vraag stokt, loopt alles lekker weg. “We merken niets van een terugloop, we kunnen de planten leuk verkopen. Bovendien is de productie goed en hebben we onze nieuwe tuin bijna vol.”


foto: Cactus van der Meer

Per 9 november kregen broer en zus Jeroen en Mirjam de sleutels van Barry Scholten. Deze teelde er tomaten, dus de nodige ombouw was vereist. Zo moesten er nieuwe schermen in, een nieuwe regelaar en uiteraard teelttafels, maar dat is inmiddels allemaal achter de rug.

Het vrijkomen van een kas op een steenworp afstand van het bedrijf aan de Middelbroekweg in Honselersdijk was een buitenkansje, vertelt Jeroen. “Nu zitten we op hetzelfde laantje, maar voorheen huurden we een tuin bij in Naaldwijk. Dat is toch 15 km verder en dat heen en weer rijden, daar word je niet goed van. Bovendien was dat een klein kasje en gingen we op een derde locatie nog wat meters bij huren. Nu we die nieuwe kas hebben, zijn we in areaal niet gegroeid, maar konden we beide huurlocaties opgeven.”

Van der Meer cactus doet al een jaar of 40 in cactussen. In 2012 namen Jeroen en Mirjam de kas van hun vader over. Daarnaast runnen zij gezamenlijk een eigen groothandel in bloemen en planten: MEERgroothandel.

Voor meer informatie:
Cactus van der meer
Vijverberglaan 4a
2675 LC, Honselersdijk
T: 0174 629819
M: 06 55324205
E: info@cactusvandermeer.nl
www.cactusvandermeer.nl