Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogenboom Alstroemeria start met Philips GreenPower LED

Alstroemeria kwekers gebaat bij hybride belichting

Hoogenboom Alstroemeria heeft in diens 1,5 ha grote kas Philips GreenPower LED verlichting geïnstalleerd. Kweker Dick Hoogenboom hoopt met de nieuwe toplight modules van Philips Lighting de groeicycli korter te maken, zowel op kwaliteit als kwantiteit winst te boeken en tegelijkertijd het energieverbruik met 42 procent naar beneden te brengen.



Volgens Ries Neuteboom, account manager bij Philips Horticulture LED Systems, kiezen meer en meer alstroemeria kwekers voor hybride belichting (zowel SON-T als LED), omdat alstroemeria gebaat is bij zowel licht als warmte. Met de combinatie kunnen beide factoren beter los van elkaar gereguleerd worden, waarmee op allerlei vlakken - jaarrond telen, het gewas, energieverbruik - winst te boeken is.



Dick Hoogenboom koos voor 50-μmol LED. "Onze 100-umol Philips SON-T installatie is al vrij fors, maar ik denk dat met nog meer licht nog betere resultaten zijn te halen. De eerste resultaten zijn in elk geval veelbelovend. Het gewas staat er mooi bij en de productie is uitstekend."



Het lichtrecept waar Hoogenboom gebruik van maakt is specifiek voor de alstroemeria teelt ontwikkeld. Philips Lighting zet veelvuldig in op het vinden van het optimale lichtrecept voor ieder gewas, opdat beter gestuurd kan worden op specifieke planteigenschappen.


Voor nadere informatie:
Philips Lighting
Daniela Damoiseaux, Global Marcom Manager
Horticulture LED SolutionsT: +31 6 31 65 29 69
E: [email protected]
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: