Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestuurder Greenport Aalsmeer bezoekt LED-kweekcel bij De Zonnebloem

Op vrijdag 16 december bezochten Marcel Brans, Jeroen Nobel en Ad Verburg, bestuurders van Greenport Aalsmeer, De Zonnebloem Jonge Planten BV in De Kwakel. Hier werden zij ontvangen door Bart Oostveen. De Zonnebloem veredelt en vermeerdert Kuipplanten, Hibiscus en varens. De Zonnebloem exporteert door heel Europa en Amerika. Tijdens het bezoek is gesproken over de uitdagingen van de sierteeltsector in de regio. Hierbij kwamen onder andere de aansluiting van kassen op CO2- en Warmtenetten aan de orde, maar ook het belang van verandering en innovatie. Bart Oostveen liet zijn LED- kweekcel zien. Samen met Centre of Expertise (CoE) Greenports en Groen onderwijscentrum werkt hij aan een proefopstelling voor kweken onder led.



Bart Oostveen: "Kweken onder LED vermindert de kans op ziektes, versnelt het groeiproces en verbruikt minder energie. Studenten van InHolland en Wellant helpen met de opzet en het gebruik van de proefopstelling". Als uit de proef blijk dat het groeiproces daadwerkelijk beter gaat en ziektes eerder verdwijnen, is De Zonnebloem van plan daadwerkelijk te investeren in kweken onder LED.

bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: