Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Decorum Winter Fair

Groene planten doen (weer) goeie zaken

Tholen - Voor de zesde - of is het de zevende? - keer, organiseert Decorum de Winter Fair. En al even zo vaak is JoGrow, die het grootste assortiment vertegenwoordigt en er een puike ruimte voor heeft, gastheer.

In groenplantenland gaat het, na jaren van teruggang en ook jaren, waarin tal van collega kwekers genoodzaakt waren ermee te stoppen of op andere gewassen over te schakelen, weer goed. Zowel kwekers als handel verdienen weer wat met groen en kreten als 'groen mag weer' en 'groen is hip' zijn niet van lucht. Enkele kwekers voorspellen zelfs schaarste in een aantal productgroepen: "Ik kan je er zo een hele rij opnoemen", aldus John Grootscholten.


John Grootscholten van JoGrow, tussen zijn planten en met op de achtergrond de tuin.

De beurs is bescheiden van omvang en opzet, maar groot voordeel is dat de gewenste doelgroep heel gericht wordt aangesproken. Op de vloer dan ook geen dagjesmensen, maar praktisch alleen maar handelaren en een enkele collega kweker. Dit resulteert in tevreden gezichten. Daarnaast is het moment natuurlijk ideaal: na de kerst hebben we het 'kerstboom eruit, groene kamerplant erin'-idee, een periode waarin een belangrijke deel van de omzet gehaald moet worden.


Petra Molenaar van Persoon Potplanten

Tegelijkertijd met de Decorum Winter Fair organiseerden ook de kwekers, ondergebracht bij de persoonlijke verkoopafdeling van FloraHolland alsook die van FloraPlanet en Ruud Ellenkamp Plantsales, een beurs in de Monsterkas op de veiling in Naaldwijk. Qua insteek en opzet vergelijkbaar met de Winter Fair toonden ook hier tal van kwekers hun op het seizoen afgestemde artikelen.


Arjan van Noord van Duijnplant en Alex van Duijn van Van Duijnhoven

Overigens: wanneer u toch in de auto zit (maar niet tijdens de spits), rij dan vooral ook even naar Aalsmeer. Aldaar organiseert Vireo eveneens een huisbeurs en staat het aanbod van ruim dertig kwekers op de bühne. Deze beurs is, net als beide anderen, nog t/m vrijdag te bezoeken.


Ted Prins van Kwekerij De Palmentuin is gespecialiseerd in de kweek van Cycas Revoluta (de palmen op de kar links). De laatste tijd loopt de kweek ervan moeizaam, vertelt Ted: je bent erg afhankelijk van de jonge planten die uit Azië komen en wat dat betreft houdt het de laatste jaren niet over. Tegelijkertijd maken groene vingers een hoop goed en zijn ze een van de weinigen of zelfs de enigen, die een glanzend, egaal en vooral ongehavende Cycas kunnen leveren.


Maurice Nederpel van Nederpel succulenten uit Honselersdijk


Rob Klop van Vreugdenhill bulbs & plants, samen met Sandra Hogervorst van de gelijknamige bloembollen kwekerij Hogervorst. De twee vertegenwoordigen samen het bollen-segment

In tegenstelling tot ondergetekende is fotograaf Hans Korbee er wel in geslaagd alle drie de locaties - die zich samen de Decembertour noemen - langs geweest. Hij maakte wederom een mooie foto-impressie, die u hier kunt bekijken.