Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Jaaroverzicht april

In onze terugkijk rubriek nu nogmaals kort uw aandacht voor een aantal verhalen van en over de kweker, de kwekerij en de bijzondere en mooie producten die er geproduceerd worden (periode april):



"Eetbare bloemen komen in een stroomversnelling"
“Eerst namen ze me niet serieus, maar nu, en met name het laatste jaar, gaat het hard. Je ziet en hoort het overal voorbijkomen en iedereen wil er het fijne van weten.” Dat vertelt Peter van Wijgerden door het jaar heen gespecialiseerd in het kweken van bijzondere variëteiten primula’s, maar in het...



"Niemand anders teelt op deze manier bouvardia’s"
Het kweken van bouvardia’s is al een exclusieve teelt, maar de manier waarop Chrywijk het aanpakt is, letterlijk, uniek. “Normaal gesproken worden bouvardia’s geweekt als rozen. Je hebt een struik, die staat een paar jaar en daar snij je telkens weer stelen van. Wij hebben het over een andere boeg...



"Zoveel mogelijk platform voor kweker en product creëren"
“Wat de kweker eigenlijk zou moeten doen, maar om wat voor reden dan ook niet doet, doen wij voor hem.” In een notendop is dat de gedachte achter Summerflowers, een podium waarop oprichter Henk van den Berg het actuele aanbod van zoveel mogelijk kwekers van seizoensproducten aan de handel wil...



600 telers een maand zonder CO2
De maand mei is nog maar net begonnen en nu al weet OCAP dat zo'n 600 telers de rest van de maand in de problemen zullen zitten. Het bedrijf kan de bedrijven deze periode niet of nauwelijks voorzien van CO2. Extra sneu aan het verhaal is dat de meeste telers vanuit hun kas de CO2 van de nieuwe...




Nieuwe State of the art kas voor de witte astilbe
“De kas staat, de schermen worden er nu ingehangen en met 4 weken staan de eerste planten erin.” Dat vertelt Arjan Kok, eigenaar van Kwekerij Kok, dat nu op locatie in Westwoud zo’n 2000 meter aan het bijbouwen is. “Voor Westlandse begrippen misschien niet veel, maar in onze teelt is dat.....




Publicatiedatum: