Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse laurier, erkend Europees streekproduct

In Vlaanderen kent de laurier al sinds de 16e eeuw een generatie lange traditie waarbij niet alleen de technische knowhow, maar ook het uitmuntende genetische materiaal wordt doorgegeven. Meer dan 100 jaar later is de laurier nog steeds een luxeproduct dat sinds 2015 erkend werd als Europese “beschermde geografische aanduiding”. De Vlaamse laurier is na de Gentse azalea in 2010 het tweede niet eetbare product uit Vlaanderen dat een Europese erkenning op zak heeft.

Klik hier voor een uitgebreid artikel over de geschiedenis, kweek en internationale allure van de Vlaamse laurier (VLAM).
Publicatiedatum: