Pilot multitransactieveilen vervroegd afgerond

De tweede pilot met multitransactie veilen op de plantenklokken 11, 12 en 13 in Naaldwijk stopt op 23 november 2016. Uit reacties van klanten bleek dat de werkwijze in de pilot complex is. Dit heeft Royal FloraHolland zelf ook ervaren.De pilot zou eigenlijk tot 30 november 2016 doorgaan. De data die is verkregen in de afgelopen fase van de pilot, is voldoende om een gedegen analyse te laten uitvoeren door de Rotterdam School of Management (RSM), een onderdeel van de Erasmus Universiteit. Ze onderzoeken het effect van multitransactie veilen op een optimale en stabiele prijsvorming.

In de tweede pilot werden meerdere transacties toegekend binnen 40 milliseconden. Dit betekende dat maximaal twee prijzen tot stand kunnen komen in één klokopgooi van de veilingmeester. Deze transacties werden toegekend, mits het aanbod toereikend was.

Terug naar werkwijze eerste pilot
Vanaf 24 november 2016 keert Royal FloraHolland terug naar multitransactie veilen binnen één prijspunt (conform de eerste pilot). Deze veilsystematiek wordt voortgezet totdat de uitkomsten van het onderzoek van RSM bekend zijn en in samenspraak met de klankbordgroep Verbeteren Plantenklok een vervolgkeuze kan worden gemaakt. Naar verwachting wordt dit in het eerste kwartaal 2017 bekend.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.