Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goedkeuring BZG Opticlear Diamond als zuiveringsinstallatie

De Opticlear Diamond van Water IQ is toegevoegd aan de BZG-lijst van goedgekeurde installaties voor de individuele zuiveringsplicht. Met een gemiddeld zuiveringsrendement van 99,8% werd de eis van 95% ruim gehaald.

De politiek gevoelige stoffen Imidacloprid (Admire) en Abamectin (Vertimec) werden zelfs voor 100% verwijderd bij de behandeling. De BZG-certificering geldt voor alle types van de Opticlear Diamond, inclusief de nieuwe E4-8pack. Hiermee biedt Water IQ een BZG-goed gekeurde oplossing voor alle spuivolumes tussen de 480 en 60.000 liter per uur.Specifieke oplossing voor lozingswater of totaaloplossing voor tuinbouwwater?
Water IQ biedt met de Opticlear Diamond zowel een oplossing voor telers die op zoek zijn naar een specifieke installatie voor lozing als voor telers die kiezen voor een nieuwe drainwaterbehandeling waarmee ook spuiwater kan worden behandeld.

Goed nieuw voor bestaande klanten Water IQ
Krosse, director Business Development: "Klanten als WPK, Voorne's Plantenkwekerij Van Geest, OK Plant, Perry van der Haak en Vreugdenhil hebben het afgelopen jaar gekozen voor de Opticlear Diamond als hun oplossing voor drainwaterbehandeling. Die keuze was primair gericht op de productie van optimaal gietwater. Voor hun is de BZG-toelating een dikke plus. Zij zijn voor de betrokken locaties direct klaar voor de individuele zuiveringsplicht vanaf 2018." Ook voor klanten uit 2014 en 2015 is er goed nieuws. Hun machines zijn met een aantal kleine modificaties technisch gelijk te stellen aan de gecertificeerde technologie. Krosse: "Dat is echt mooi voor onze partners van het eerste uur zoals VDL Fleurs, Beekenkamp, Jongerius, Gipmans, Litjens en Overgaag. Zij spraken al vroeg het vertrouwen uit in Water IQ en dat wordt nu beloond."


De nieuwe Opticlear Diamond E4-D8P

Nieuwe E-serie specifiek voor lozingswater
Om ook telers van dienst te zijn met andere ontsmetters ontwikkelt Water IQ met de E-serie een compacte en krachtige spui-installatie. De E staat voor Effluent. "Maar ook voor Eenvoud", vult Krosse aan. "Een groot deel van de markt bestaat uit telers die al wel gedeeltelijk recirculeren. Maar die zuiveringsinstallaties zijn onvoldoende geschikt voor de afbraak van gewasbeschermingsmiddelen." Met de E-serie krijgt de teler een installatie tot zijn beschikking die bedoeld is voor het behandelen van spuiwater. De E-serie is er in twee uitvoeringen, de E4-8pack voor 480 liter per uur en de E4-Double8pack voor 960 liter per uur.

Overzicht Opticlear Diamond series
Met de BZG toelating van de Opticlear Diamond zijn er voor de glastuinbouw 11 types beschikbaar gekomen voor de zuivering van lozingswater. 9 modellen zijn daarbij primair gericht op drainwaterbehandeling met de spuimogelijkheid als extra standaard functie. Bekijk hier het overzicht met alle modellen, inclusief de capaciteit per behandelrecept.


Voor meer informatie:
Water IQ
Collse Heide 12
5674 VN Nuenen
Nederland
[email protected]
040 30 30 800
 
Publicatiedatum: