Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bemisia alweer gezien in nieuwe teelten

Dit najaar hebben we met hoge temperaturen te maken gehad. Omstandigheden die ideaal waren voor de ontwikkeling van de tabakswittevlieg Bemisia. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in september en oktober op 99 procent van de bedrijven (met tomaat, paprika, gerbera, enzovoort) Bemisia te vinden was, in sommige gevallen zelfs ook buiten de kassen.Nu op de meeste bedrijven met belichting het nieuwe gewas geplant staat, is het zaak Bemisia meteen heel serieus te nemen. Telers moeten er vanuit gaan dat het plaaginsect, ondanks een grote schoonmaak, ook op hun bedrijf aanwezig is of kan zijn. Er zijn zelfs bedrijven waar Bemisia alweer is gesignaleerd.

Bestrijder volwaardig inzetten
Zoals bekend is de tabakswittevlieg op vangplaten niet te onderscheiden van de kaswittevlieg. Het is daarom zeer belangrijk om het gewas goed en grondig te controleren.

De gemakkelijkste en meest efficiƫnte manier is om van middenpad naar gevel de vangplaattellingen te doen en terug, van gevel naar middenpad, het gewas te controleren. Om verrassingen te voorkomen en ervan uitgaande dat de tabakswittevlieg aanwezig is, is het belangrijk om direct te starten met een volwaardig inzetschema met Ercal (Eretmocerus eremicus).

Eretmocerus is in de belichte teelt de beste keuze, omdat deze bestrijder goed functioneert onder warmere omstandigheden en Bemisia beter bestrijdt (hij parasiteert en doet aan gastheervoeding) dan Encarsia Formosa.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: