Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Derde editie IFTF World of Flowers trekt 900 bloemisten

Van 2 t/m 4 november 2016 is door Green Team Consultancy+ de derde editie van de IFTF World of Flowers georganiseerd. Inspiratie gekoppeld aan ontmoeting blijkt een succesvolle formule. Waar vorig jaar een kleine 700 bloemisten hun weg vonden richting dit evenement, staat de teller na deze editie op 900. Een toename van ruim 40%!

Samenwerking Florint, Flower Lab en diverse bedrijven
Centraal in deze editie was de inspirerende wereld op 500 m² in de nieuwe hal van de International Floriculture and International Trade Fair (IFTF) in de Expo Haarlemmermeer. In deze wereld konden de bloemisten en andere geïnteresseerden kennis maken met de wereld van de Millennials in het Flower Lab. Door middel van een visuele toer door die wereld, uitwerkingen in diverse thema’s en demonstraties door de aanwezige bloemisten ontstond er een koppeling tussen de theorie en de praktijk.Ontmoetingen met de aanwezige bedrijven en Florint maakten het bezoek voor velen compleet en werd een vervolg gegeven met een bezoek aan de IFTF en in veel gevallen ook aan de FloraHolland Trade Fair of de open huizen bij diverse bedrijven.

Sponsoren

Mede door de volgende sponsoren is de World of Flowers 2016 een succes geworden: Smithers Oasis, Florismart, HPP, Bloomtube, Chrysal, Vanad, Bloomy Pro, Ai2, Strelitzia Software, Barendsen, Fidrio, Jodeco Glass, Your Lily, Queens Flowers, Marginpar, Arendshoeve, Verhagen Transport, Mobach, Adomex, Agricola el Cactus, Holla Roses, Andromeda, Bouman Anthurium, Simply Calla, Hein van Hemert, Benefits of Nature, Floramedia, Royal van Zanten, Special Orchids, van der Lugt Lisianthus, Vreeken Bouvardia, Vannova, Winco, Alflora, Lehner Wolle, Favicon, Coloured by Gerbera, Let it Grow, Kenia smallholders, van der Plas, Schoneveld Breeding, Parfum Flower Company, VGB, Athi Gravity (Kenia), Saruwo Self Help Group (Kenia), Mustafa Flora (Kenia), Munyu Floriculture Ltd (Kenia), Tegmak (Kenia), Kimakis (Kenia) en Wackx.Wim Hazelaar Trofee
12 kandidaten, 7 opdrachten en 2 dagen competitie. De eerste editie van de vernieuwde Wim Hazelaar Trofee was een groot succes. Vele beursgangers bezochten de competitie en vele foto’s werden gemaakt van de bijzondere creaties die de deelnemers hebben gemaakt. Donderdagmiddag ontving Karin Pasman als winnares van deze editie de prachtige Mobach wisseltrofee, de geldprijs van €250 beschikbaar gesteld door Smithers Oasis Benelux en de Bloomtube video. Zowel deelnemers, jury en Ruud Hazelaar als organisatie waren het eens dat deze mooie competitie in de naam van Wim Hazelaar een vervolg verdient in 2017.

In gesprek met de toekomst

Gedurende de beurs hebben 200 basisschoolleerlingen (groepen 7 en 8) uit Hoofddorp en Kudelstaart een bezoek gebracht aan de beurs. Naast een rondleiding door de World of Flowers, waar ze ontvangen en rondgeleid werden door de bloemisten Michael van Namen, Dini Holtrop en Lily Beelen gingen ze in gesprek met elkaar en de sector. Centraal stond alle drie de dagen hoe de sector de jeugd aan zich kan binden. De leerlingen waren unaniem van mening dat de sector alles in zich heeft om ze te binden, maar open moet staan voor de jeugd. De kinderen een kijkje geven achter de schermen, o.a. door de openstelling van de beurs was daarvoor een eerste stap. Daarnaast gaven de kinderen waardevolle suggesties, waar de organisatie van de World of Flowers verder mee aan de slag zal gaan.

Vierde editie IFTF World of Flowers?
De ervaringen van 2016 bieden veel mogelijkheden voor Green Team Consultancy+ en haar sponsoren, om ook in 2017 weer de World of Flowers te organiseren. Nu de IFTF een week later van 8 t/m 10 november 2017 wordt georganiseerd ontstaat er ruimte voor bloemisten uit diverse landen om de beurs te bezoeken, omdat dit beter aansluit op de piekdrukte van o.a. Allerheiligen.
Zeker is dat er een tweede editie van de Wim Hazelaar Trofee wordt georganiseerd en dat op 9 december 2016 al samen met de Missing Chapter Foundation een vervolg gegeven wordt aan de gesprekken met de toekomst!

Publicatiedatum: